ΚΟΣΜΟΣ

Φωτογράφος κρεμάστηκε σε σχοινί για να γλιτώσει από τη φωτιά στο Ντουμπάι

Φωτογράφος κρεμάστηκε σε σχοινί για να γλιτώσει από τη φωτιά στο Ντουμπάι
EUTERS/Ahmed Jadallah

Έμεινε κρεμασμένος στο κενό κρατώντας ένα σχοινί, στην προσπάθειά του να γλιτώσει από τη μεγάλη φωτιά που τύλιξε το πολυτελές ξενοδοχείο Address Downtown, στο Ντουμπάι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο φωτογράφος, που ζήτησε να μην αποκαλυφθούν τα στοιχεία του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι βρισκόταν με έναν φίλο σε ένα μπαλκόνι του ξενοδοχείου, σε ένα τμήμα του κτιρίου που χρησιμοποιείται από το προσωπικό, προκειμένου να τραβήξει φωτογραφίες για λογαριασμό της εφημερίδας που εργάζεται από το σόου των πυροτεχνημάτων της Πρωτοχρονιάς.

«Έχει ξεσπάσει φωτιά» φώναξε ο φίλος του τρέχοντας προς την πλησιέστερη έξοδο, ενώ ο φωτογράφος έβλεπε «τον καπνό να προσεγγίζει το μπαλκόνι».

Καθώς δε μπορούσε να γνωρίζει ποια ακριβώς ήταν η κατάσταση εντός του κτιρίου και φοβούμενος ότι θα πέθαινε από τις αναθυμιάσεις, συνειδητοποίησε ότι η «μόνη επιλογή που είχε» για να επιβιώσει ήταν να κρεμαστεί από το μπαλκόνι και να περιμένει για βοήθεια.

«Είδα ένα ανθεκτικό σκοινί», το οποίο ήταν δεμένο στην εξωτερική πλευρά της ειδικής πλατφόρμας που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των τζαμιών στα παράθυρα του ξενοδοχείου. «Ξετύλιξα γύρω στα 30 μέτρα, έδεσα το σκοινί στη ζώνη μου και στον φωτογραφικό μου εξοπλισμό και κατέβηκα από το μπαλκόνι».

Το σκοινί «με έσωσε» υπογράμμισε ο ίδιος. «Δε γνώριζα τι συνέβαινε πιο κάτω. Φοβόμουν ότι λιποθυμήσω λόγω του καπνού». Μόνο ένας τοίχος χώριζε το μπαλκόνι του από τις φλόγες. «Η φωτιά βρισκόταν πολύ κοντά μου» τόνισε ο φωτογράφος.

Ο άνδρας προειδοποίησε τους συναδέλφους του, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με το κινητό του τηλέφωνο απευθύνοντας έκκληση να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες διάσωσης.

Τριάντα και πλέον λεπτά αργότερα, τον διάσωσαν οι άνδρες μιας ομάδας της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας που κατάφερε να ανέβει στον 48ο όροφο. Δεν είχε πάθει το παραμικρό. «Νομίζω ότι ήμουν ο μόνος που απέμεινε εκεί για τόσο μεγάλο διάστημα» σημείωσε ο φωτογράφος.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη πυρκαγιά σε ουρανοξύστη στο Ντουμπάι

Πυρκαγιά-Ντουμπάι: Τρομοκρατημένη τραγουδίστρια της τζαζ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ