ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη πυρκαγιά σε ουρανοξύστη στο Ντουμπάι

Μεγάλη πυρκαγιά σε ουρανοξύστη στο Ντουμπάι
Twitter @NisarT

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια για την πύρινη καταστροφή του πολυτελούς ξενοδοχείου.

Ο ουρανοξύστης που έγινε παρανάλωμα του πυρός, βρίσκεται κοντά στο κτίριο Μπουρτζ Χαλίφα, το ψηλότερο του κόσμου. Αντικρουόμενες παραμένουν οι πληροφορίες για τα αίτια της πυρκαγιάς. Αυτήν τη στιγμή εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για το πώς ξεκίνησε η φωτιά, αν δηλαδή ήταν ανθρώπινο λάθος ή εσκεμμένη ενέργεια. Μέχρι στιγμής οι έρευνες των αρχών δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν εκείνα τα ευρήματα που θα τους δώσουν σαφείς απαντήσεις για το τι ακριβώς έγινε και πώς ξεκίνησε ο πύρινος εφιάλτης.

Σύμφωνα με μαρτυρία της Maha Abouelnebin, που ζει στο Ντουμπάι και μίλησε το CNN, ήταν στο ξενοδοχείο και γευμάτιζε με την οικογένειά της όταν και έκαναν την εμφάνισή τους περιορισμένες φλόγες. Όπως ανέφερε, οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου με ταχύτητα και ψυχραιμία οδήγησαν τον κόσμο εκτός κτιρίου. "Αναφέρθηκε μια πυρκαγιά στο ξενοδοχείο Address Downtown. Οι αρχές βρίσκονται επί τόπου" ανέφερε μέσω του Twitter το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Ντουμπάι.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 820 δωμάτια και 7 εστιατόρια.

Πάντως, αρχές και κάτοικοι του Ντουμπάι δεν πτοήθηκαν από τον φλεγόμενο ουρανοξύστη και γιόρτασαν, όπως είχε προγραμματιστεί, την έλευση της νέας χρονιάς με ενθουσιασμό και πυροτεχνήματα, δίπλα στο ξενοδοχείο που καιγόταν.

Διαβάστε επίσης:

Πυρκαγιά-Ντουμπάι: Τρομοκρατημένη τραγουδίστρια της τζαζ
Φωτογράφος κρεμάστηκε σε σχοινί για να γλιτώσει από τη φωτιά στο Ντουμπάι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ