ΚΟΣΜΟΣ

Οι Νιγηριανοί παραγγέλνουν πίτσες... από τη Βρετανία

Οι Νιγηριανοί παραγγέλνουν πίτσες... από τη Βρετανία
AP Photo/Rebecca Blackwell

Οι Νιγηριανοί παραγγέλλουν πίτσες από την Βρετανία και τις παραλαμβάνουν την επόμενη μέρα μέσω... της British Airways, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Γεωργίας της χώρας Άουντου Όγκμπε, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του.

Σε ομιλία του στην Επιτροπή Γεωργίας της Γερουσίας, είπε ότι το αυτό είναι «ενοχλητικό» και εξέφρασε την ανησυχία του για τις εισαγωγές αγαθών που υπερβαίνουν τις εξαγωγές.

«Αγοράζουν (πίτσες) από το Λονδίνο, τις πάνε στην British Airways το πρωί και τις παίρνουν από το αεροδρόμιο», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας, σύμφωνα με βρετανικά μέσα:

Πρόκειται για μια πολύ ενοχλητική κατάσταση και πρέπει να προχωρήσουμε πολύ πιο γρήγορα για να μειώσουμε κάποια από αυτά τα πράγματα.

Την περίοδο αυτή, η νιγηριανή κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει την εισαγωγή αγαθών, τα οποία λένε ότι είναι υπερβολικά υψηλά και καταστρέφουν τη χώρα.

«Οι οδοντογλυφίδες μας κοστίζουν κάθε χρόνο 18 εκατομμύρια δολάρια και οι ντομάτες 400 εκατομμύρια δολάρια», είπε ως παράδειγμα ο υπουργός.

Οι χρήστες του Twitter πάντως ενθουσιάστηκαν με την είδηση αυτή, λέγοντας πως δεν βλέπουν γιατί είναι κακό που οι Νιγηριανοί αγαπούν τις πίτσες, ενώ άλλοι ζητούν να μάθουν πώς μπορούν να παραγγείλουν και εάν υπάρχει κάποια εφαρμογή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ