ΚΟΣΜΟΣ

Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Η ευχή του Ερντογάν για μεγάλη προσέλευση στις κάλπες

Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Η ευχή του Ερντογάν για μεγάλη προσέλευση στις κάλπες
ΕΡΑ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ψήφισε στις δημοτικές εκλογές σε ένα σχολείο στη συνοικία της Κωνσταντινούπολης Ουσκουντάρ.

Η ψηφοφορία «διεξάγεται ομαλά, όπως πληροφορούμαι», είπε στους δημοσιογράφους.

«Ελπίζω να κλείσουν οι κάλπες το απόγευμα με μια μεγάλη προσέλευση των ψηφοφόρων», σχολίασε και χαρακτήρισε τις εκλογές «ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας».

Ο Ερντογάν συνοδευόταν από την σύζυγό του Εμινέ, η οποία επίσης ψήφισε. Αργότερα εντός της ημέρας ο τούρκος πρόεδρος θα δώσει συνέντευξη Τύπου προτού αναχωρήσει για την Άγκυρα.

Σημειώνεται πως δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα, σε εκλογικό κέντρο της Μαλάτειας στην Τουρκία, ενώ δύο ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν σε άλλα επεισόδια που σημειώθηκαν σε ένα εκλογικό κέντρο στο Ντιγιάρμπακιρ.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί στις πόλεις της ανατολικής Τουρκίας και θα κλείσουν στις 16:00 ενώ στις υπόλοιπες πόλεις οι ψηφοφόροι ξεκίνησαν να ψηφίζουν από τις 8 πμ και μπορούν να ψηφίζουν έως τις 17:00.

Ο επικρατέστερος, αλλά σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις με πολύ μικρή διαφορά, υποψήφιος δήμαρχος για τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ψήφισε στην ασιατική πλευρά της πόλης και δήλωσε ότι «οι εκλογές είναι γιορτή της Δημοκρατίας».

Ευχήθηκε εξάλλου να ενισχυθεί η ενότητα και η αδελφοσύνη στην χώρα. Απαντώντας σε ερώτηση για την εκλογική εκστρατεία είπε ότι στην προεκλογική περίοδο επισκέφθηκε όλη την Κωνσταντινούπολη δύο φορές και άκουσε όλους τους δημότες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ