ΚΟΣΜΟΣ

Viral η απίστευτη αντίδραση του Εντ Μίλιμπαντ στην «γυμνή εισβολή» στο κοινοβούλιο

Viral η απίστευτη αντίδραση του Εντ Μίλιμπαντ στην «γυμνή εισβολή» στο κοινοβούλιο
Associated Press

Αναστάτωση στο βρετανικό κοινοβούλιο τη Δευτέρα από μια ομάδα ημίγυμνων διαδηλωτών κατά της κλιματικής αλλαγής, οι οποίοι εισέβαλαν στην αίθουσα την ώρα που οι βουλευτές προσπαθούσαν, μάταια, να επικεντρωθούν στη συζήτηση που βρισκόταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη για το Brexit.

Περίπου δέκα διαδηλωτές γδύθηκαν στον εξώστη για το κοινό, κατεβάζοντας τα παντελόνια τους κι έχοντας ζωγραφίσει στους γλουτούς τους συνθήματα όπως: «Κλιματική Δικαιοσύνη τώρα».

Οι βουλευτές συνέχισαν μετά δυσκολίας τη συζήτηση, ωστόσο ήταν αδύνατο να μην επηρεαστούν από το θέαμα που αντίκρισαν, με τις αντιδράσεις τους να ποικίλλουν.

Εκείνη του Εντ Μίλιμπαντ, πάντως, ήταν «όλα τα λεφτά»: τα μάτια του γούρλωσαν τόσο πολύ, που φαίνονταν έτοιμα να πεταχτούν από τις κόγχες τους!

miliband

Πηγή: screen grab από βίντεο

Ένα ακόμα ευτράπελο, ήταν πως την ώρα που εξελισσόταν η γυμνή διαμαρτυρία, ο βουλευτής των Εργατικών Πίτερ Κάιλ, επιχειρώντας να υπερασπιστεί τη θέση του περί διεξαγωγής μιας επικυρωτικής ψηφοφορίας επί της συμφωνίας της κυβέρνησης για το Brexit, μίλησε για «γυμνή αλήθεια». Πολλοί ήταν τότε οι βουλευτές που έβαλαν τα γέλια.

Σύμφωνα με τις Αρχές, 12 άνθρωποι συνελήφθησαν για «προσβολή της δημόσιας αιδούς».

Οι ακτιβιστές είναι μέλη της οργάνωσης Extinction Rebellion, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.

Η ομάδα επισημαίνει ότι ήθελε να «τραβήξει την προσοχή των πολιτικών στο θέμα της Κλιματικής και Οικολογικής Κρίσης».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε κατ' αυτόν τον τρόπο, διότι το σημαντικότερο ζήτημα και το πλέον επείγον ζήτημα της εποχής μας αγνοείται με σκανδαλώδη τρόπο από την κυβέρνησή μας και τα ΜΜΕ της χώρας μας» σημειώνει ο ακτιβιστής Μαρκ Όβλαντ στο δελτίο τύπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ