ΚΟΣΜΟΣ

Καπνοί βγαίνουν ακόμα από τον λαμπαδιασμένο πύργο του Ντουμπάι

Καπνοί βγαίνουν ακόμα από τον λαμπαδιασμένο πύργο του Ντουμπάι
REUTERS/Stringer

Ακόμα και 18 ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς που λαμπάδιασε τον ουρανοξύστη των 63 ορόφων στο Ντουμπάι την παραμονή της πρωτοχρονιάς βγαίνουν καπνοί από το πυρακτωμένο κτίριο, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η φωτιά που καθήλωσε τον κόσμο αλλά και τους επισκέπτες της πόλης των Εμιράτων που επιθυμούσαν να γιορτάσουν την έλευση του καινούργιου χρόνου, ξεκίνησε περίπου στις 21:30 τοπική ώρα και γρήγορα επεκτάθηκε.

Οι μαρτυρίες όμως είναι ξεκάθαρες και μιλούν για συνεχείς εκρήξεις ενόσο οι φλόγες διαπερνούσαν τη μια πλευρά της κατασκευής, κυριολεκτικά στην καρδιά της πόλης.

Ο Μπρους Σεπάνσκι που παρακολουθούσε τα δρώμενα από μπαλκόνι κοντινού ξενοδοχείου επιβεβαίωσε ότι οι εκρήξεις ακούγονταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

"Υπάρχουν τεράστιες φλόγες και μπορείς να ακούσεις το κτίριο να πέφτει και τους γδούπους", είπε. Το κτίριο πάντως εξακολουθούσε να μένει όρθιο παρά την ένταση και την έκταση της πυρκαγιάς.

Μια πηγή μίλησε στο CNN και ισχυρίστηκε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε σε κατοικία στον 20ο όροφο του κτιρίου όταν οι κουρτίνες πήραν φωτιά. Ωστόσο οι αρχές που ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έλαβαν ιατρική φροντίδα, οι περισσότεροι έχοντας υποστεί ελαφρείς τραυματισμούς από τον συνωστισμό και τον καπνό, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ντουμπάι.

Η Ζακλίν Ουρτάδο, ανταποκρίτρια του CNN Espanol βρισκόταν στο εστιατόριο στην περιοχή όταν άκουσε μια έκρηξη "σαν ένα δυνατό μπαμ". Νόμιζε αρχικά ότι η γιορτή με τα βεγγαλικά είχε ξεκινήσει νωρίς.

"Μετά ξαφνικά έβλεπες ανθρώπους να ουρλιάζουν και να τρέχουν", πρόσθεσε.

Η Μάχα Αμπουελνεμπίν είδε κάτι που έμοιαζε με μικρή φλόγα ενώ δειπνούσε με την οικογένειά της στο ξενοδοχείο.
Μετά συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για κάτι πολύ πιο επικίνδυνο: μια τεράστια φλόγα. "Αμέσως αποφασίσαμε ότι χρειαζόταν να φύγουμε από εκεί, γιατί βλέπαμε συντρίμμια να πέφτουν από το κτίριο", είπε στο CNN.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογράφος κρεμάστηκε σε σχοινί για να γλιτώσει από τη φωτιά στο Ντουμπάι

Μεγάλη πυρκαγιά σε ουρανοξύστη στο Ντουμπάι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ