ΚΟΣΜΟΣ

Η καθηγήτρια που απολύθηκε για ημίγυμνη selfie ζητά αποζημίωση τριών εκατομμυρίων

Η καθηγήτρια που απολύθηκε για ημίγυμνη selfie ζητά αποζημίωση τριών εκατομμυρίων
YouTube/Teacher fired for topless selfie sues school district for $3 million

Αποζημίωση τριών εκατομμυρίων δολαρίων και τη δουλειά της πίσω απαιτεί η 25χρονη καθηγήτρια που απολύθηκε επειδή μία ημίγυμνη φωτογραφία της έφτασε στο κινητό τηλέφωνο ενός μαθητή.

«Ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής μου» ανέφερε η Lauren Miranda, καθηγήτρια μαθηματικών στο γυμνάσιο του χωριού Bellport στη Νέα Υόρκη.

Όταν η καθηγήτρια κλήθηκε στο γραφείο του διευθυντή τον Ιανουάριο, δεν πίστευε πως θα απολυόταν. Στη συνάντηση αυτή υποστήριξε πως δεν έστειλε ποτέ της τέτοια φωτογραφία σε μαθητή, ενώ η ένωση των καθηγητών, που ήταν εκεί και είδαν τη φωτογραφία, δήλωσαν ότι δεν ήταν ξεκάθαρο πως ήταν η Lauren, σύμφωνα με το δημοσίευμα της New York Times.

Ο δικηγόρος της 25χρονης υποστήριξε ότι η πελάτης του διατηρούσε σχέση με έναν άλλο καθηγητή, που εργαζόταν σε διαφορετικό σχολείο και σε αυτόν -και μόνο- είχε στείλει την επίμαχη φωτογραφία.

Τώρα, η νεαρή καθηγήτρια «πέρασε» στην αντεπίθεση και ετοιμάζεται να μηνύσει όλους τους υπεύθυνους, από τον διευθυντή του σχολείου ως τη σχολική περιφέρεια και τα μέλη της Επιτροπής Εκπαίδευσης της περιοχής. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, τους κατηγορεί για φυλετικές διακρίσεις και υποστηρίζει ότι δεν θα την είχαν απολύσει αν ήταν άντρας που είχε βγάλει παρόμοια selfie.

«Ο διευθυντής και η σχολική επιτροπή δεν έχουν καταλάβει ότι γυναίκες και άνδρες είναι ίσοι» ανέφερε ο συνήγορος.

Ο διευθυντής του σχολείου, Joseph Giani, πριν απολύσει τη μαθηματικό της είχε πει πως δεν αποτελεί πλέον «σωστό πρότυπο» για τους μαθητές, σύμφωνα με την ίδια. Επίσης, την είχε ενημερώσει πως σκοπεύει να της δώσει προαγωγή.

Σε επιστολή του προς τη New York Times, ο διευθυντής υποστήριξε ότι μεταξύ των λόγων που πρότεινε την απόλυσή της ήταν και το γεγονός ότι «προκάλεσε, επέτρεψε και κατέστησε εφικτή τη διακίνηση μίας ακατάλληλης φωτογραφίας στους μαθητές».

Πρόσθεσε δε, ότι «δεν κατάφερε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να αποτρέψει τη διακίνησή της» χωρίς όμως να αναφέρει ποια είναι αυτά τα μέτρα.

Από την πλευρά της, η Miranda αναφέρει πως έχει δει πολλούς άνδρες καθηγητές να κοινοποιούν γυμνόστηθες φωτογραφίες τους στα social media και κανείς δεν έχει απολυθεί. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, αυτή η ανισότητα είναι η βάση της μήνυσής της.

«Είναι μια γυναίκα που απλά έβγαλε μια φωτογραφία. Μία selfie και τίποτα παραπάνω. Και μετά, αυτοί λένε πως έκανε κάτι βρώμικο. Αυτά τα πράγματα δεν είναι φυσιολογικά για την εποχή που ζούμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ