Τουρκία: To AKP ζητά ακύρωση των εκλογών σε περιφέρεια της Κωνσταντινούπολης
Η τοπική κομματική οργάνωση του AKP στην περιφέρεια Büyükçekmece της Κωνσταντινούπολης κατέθεσε αίτηση για ακύρωση των εκλογών.
Σύμφωνα με την τουρκική Habertuk, η οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας τόνισε πως οι εκλογές πρέπει να ακυρωθούν γιατί υπήρξαν λάθη στους εκλογικούς καταλόγους που έκριναν το τελικό αποτέλεσμα.
Συγκεκριμένα, το γραφείο του AKP στην εν λόγω περιφέρεια προσέφυγε στο επαρχιακό εκλογικό γραφείο για να ακυρώσει την ψηφοφορία σε όλη την πόλη υποστηρίζοντας πως στην περιφέρεια έγιναν παράνομες εγγραφές ψηφοφόρων.
Πλέον, το εκλογικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ξαναγίνουν εκλογές μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή ή και σε άλλες περιφέρειες.
Να υπενθυμίσουμε πως μετά την ψηφοφορία της Κυριακής, το AKP κατέθεσε προσφυγές κατά των αποτελεσμάτων, υποστηρίζοντας πως επηρεάσθηκαν απο παρατυπίες.
Η τουρκική λίρα σημείωσε νέα πτώση μετά την είδηση για ακύρωση των εκλογών.
Θερινές εκπτώσεις 2026: Οδηγός για ασφαλείς αγορές - Προσοχή στις παγίδες
00:30
Ρέθυμνο: Πέντε νεαροί συνελήφθησαν για επίθεση σε 51χρονο Βρετανό
23:59
Κλείνει ο Λόφος Φινόπουλου από τα μεσάνυχτα - Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων
23:46
Η Τουρκία ζητά μορατόριουμ Ρωσίας-Ουκρανίας στις επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων
23:33