ΚΟΣΜΟΣ

Πατέρας ξυλοκοπά τα παιδιά που έκαναν bullying στο γιο του και διχάζει το Διαδίκτυο

Πατέρας ξυλοκοπά τα παιδιά που έκαναν bullying στο γιο του και διχάζει το Διαδίκτυο

Ένα βίντεο έχει διχάσει τις τελευταίες ημέρες την Αυστραλία αλλά και τον παγκόσμιο Ιστό.

Στο βίντεο καταγράφεται ένας πατέρας που, προσπαθώντας να υπερασπιστεί το γιο του που έχει μόλις πέσει θύμα bullying, επιτίθεται στους θύτες του.

Στις εικόνες φαίνεται να τους σπρώχνει και να τους χτυπά ενώ σε ένα σημείο εμφανίζεται να πιάνει από το λαιμό το ένα από τα παιδιά, τη στιγμή που γύρω ακούγονται τρομαγμένες φωνές που τον καλούν να τα αφήσει ήσυχα.

Είχε προηγηθεί επεισόδιο μεταξύ μιας παρέας 12χρονων και του άτυχου παιδιού, το οποίο άρχισαν να απειλούν και να παρενοχλούν λεκτικά σε πίστα skate στο Λίσμορ της Νέας Νότιας Ουαλίας, προτού αρχίσουν να τον κυνηγούν στο δρόμο.

Τρομοκρατημένο το παιδί κατάφερε να ξεφύγει, ωστόσο λίγο μετά επέστρεψε με τον πατέρα του, ο οποίος εξοργισμένος επιτέθηκε στα παιδιά.

Το συμβάν έχει προκαλέσει έντονη πολεμική για το αν έπρεπε ή όχι να αντιδράσει έτσι ο πατέρας. Κάποιοι υποστηρίζουν πως δικαίως επιτέθηκε στα παιδιά και πως η αντίδρασή του είναι απλώς η υπενθύμιση πως στις πράξεις μας πάντα υπάρχουν συνέπειες και πως η βία φέρνει βία. Στην αντίπερα όχθη, όσοι υποστηρίζουν πως όταν σε εξοργίζει το bullying, δεν μπορείς να απαντάς με bullying και πως, ως μεγαλύτερος, έπρεπε να έχει την ψυχραιμία να αντιδράσει διαφορετικά.

Η τοπική αστυνομία διενεργεί έρευνα για το συμβάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ