ΚΟΣΜΟΣ

Αναζητούν το μακελάρη του Τελ Αβίβ

Αναζητούν το μακελάρη του Τελ Αβίβ

Άφαντος παραμένει ο 28χρονος ισραηλινός αραβικής καταγωγής, που σκόρπισε τον τρόμο χθες σε παμπ που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Ισραήλ, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους επτά.

Ο διευθυντής του Simta, Αλόν Μπακάλ, 26 ετών και ο Σιμόν Ρουϊμί, 30 ετών, υπέκυψαν στα τραύματά τους, ενώ οι υπόλοιποι τραυματίες νοσηλεύονται. Οι ισραηλινές αρχές ψάχνουν διεξοδικά την περιοχή γύρω από το σημείο, ενώ οι έρευνές τους επεκτείνονται και στα περίχωρα της ισραηλινής πρωτεύουσας. «Η αστυνομία συνεχίζει να αναζητά το πρόσωπο που θεωρείται ύποπτο για τη δολοφονία δύο Ισραηλινών στο κέντρο του Τελ Αβίβ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μίκυ Ρόζενφελντ, εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας. «Έχουμε στήσει οδοφράγματα σε πολλές περιοχές» προσέθεσε ο ίδιος.

Ο Ρόζενφελντ επισήμανε ότι είναι «πολύ πιθανό να πρόκειται για μία τρομοκρατική επίθεση» όμως «δεν αποκλείουμε τα εγκληματικά κίνητρα».

Ωστόσο, όπως δήλωσε στην τοπική τηλεόραση ο άραβας δικηγόρος, Σάμι Μέλεμ, ο οποίος –κατά τα λεγόμενά του- είχε εκπροσωπήσει παλιότερα τον ύποπτο σε μια υπόθεση, ο δράστης είναι ψυχολογικά ασταθής. «Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει σώας τας φρένας, απ' ό, τι γνωρίζω αφότου τον εκπροσώπησα», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «Έχει υποβληθεί σε θεραπεία. Βρίσκεται σε θεραπεία. Πρόσφατα περιφερόταν στους δρόμους σαν τρελός».

Τελ Αβίβ: Τουλάχιστον δυο νεκροί από επίθεση ενόπλου σε μπαρ

Σύμφωνα με ισραηλινά δημοσιεύματα οι αρχές ανέκριναν τον πατέρα του φερόμενου ως δράστη ο οποίος επικοινώνησε με την αστυνομία μόλις αναγνώρισε τον γιο του έπειτα από την προβολή του βίντεο με την επίθεση, στην τηλεόραση.

Ο ίδιος, είπε στους αστυνομικούς πως έλαβε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα από έναν άνδρα, ο οποίος τον προέτρεψε να κάνει έλεγχο στο σπίτι του, για να δει εάν το όπλο που κατείχε λόγω της δουλειάς του (φύλακας σε ασφαλιστική εταιρεία), ήταν εκεί.

Στη συνέχεια, είπε πως σκέφτηκε ότι στην άλλη άκρη της γραμμής ίσως να βρισκόταν ο γιος του. Ο 28χρονος είναι γνωστός στις αρχές καθώς στο παρελθόν είχε εκτίσει ποινή τετραετούς φυλάκισης, καθώς συνεπλάκη με στρατιώτη, όταν προσπάθησε να πάρει το όπλο του.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο σακίδιό του, το οποίο άφησε σε κατάστημα προτού εξαπολύσει την επίθεση, βρέθηκε ένα αντίτυπο του Κορανίου.

Παρακαλά ο πατέρας του την αστυνομία να τον συλλάβει

Παρακαλά τις αρχές να συλλάβουν το γιό του ο πατέρας του άντρα που αναζητείται για τη χθεσινή επίθεση, με την παράκληση να φθάνει σε σημείο να ζητά να συλληφθεί το συντομότερο δυνατόν για να μην ξαναχτυπήσει.

Ο πατέρας του μίλησε στα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ εκφράζοντας την βαθύτατη λύπη του για την πράξη του γιου του. «Γεννήθηκα στο Ισραήλ. Είμαι ένας νομοταγής πολίτης. Άκουσα ότι ο γιος μου βρισκόταν στο Τελ Αβίβ αλλά και το τι ακριβώς συνέβη. Δεν τον μεγάλωσα έτσι και εκφράζω την βαθύτατη λύπη μου για ό,τι συνέβη».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη χώρα, ο δράστης φέρεται να έκλεψε το όπλο από τον πατέρα του, που είναι εθελοντής της ισραηλινής αστυνομίας και είναι εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές όταν είδε την φωτογραφία του γιου του να κυκλοφορεί στα μέσα ενημέρωσης, μετά την επίθεση.

«Αυτό που είναι σημαντικό για 'μενα τώρα», είπε σε ιστοσελίδα του Ισραήλ, «είναι να βρουν το γιο μου, που είναι οπλισμένος και να τον συλλάβουν. Όπως σκότωσε δυο ανθρώπους, μπορεί να σκοτώσει κι άλλους. Ανησυχώ και θέλω να ακούσω ότι τον έπιασαν», είπε ο πατέρας του.

Και συνέχισε: «Ξέραμε πως λάμβανε θεραπεία για ψυχολογικούς λόγους. Δεν ήταν παντρεμένος και πάντα τον θεωρούσαμε "ασταθή"».

Διαβάστε επίσης:

Τελ Αβίβ: Τουλάχιστον δυο νεκροί από επίθεση ενόπλου σε μπαρ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ