ΚΟΣΜΟΣ

Λαθροθήρας σκοτώθηκε από ελέφαντα και τον έφαγαν λιοντάρια

Λαθροθήρας σκοτώθηκε από ελέφαντα και τον έφαγαν λιοντάρια
South African Police Service

Ως «θεία δίκη» χαρακτηρίζεται από πολλούς το τέλος που επεφύλασσε η τύχη σε λαθροθήρα, ο οποίος σκοτώθηκε από ελέφαντα ενώ στη συνέχεια έγινε τροφή για τα λιοντάρια.

Όταν δηλώθηκε η εξαφάνιση του, οι αρχές μπόρεσαν να βρουν μόνο το κρανίο του και κάποια υπολείμματα των ρούχων του.

Το περιστατικό συνέβη την 1η Απρίλιου όταν μαζί με άλλους λαθροκυνηγούς μπήκαν στο Εθνικό Πάρκο Kruger στη Νότια Αφρική για να σκοτώσουν προστατευόμενα ζώα. Ξαφνικά ένας ελέφαντας κινήθηκε εναντίον τους και τον σκότωσε. Οι υπόλοιποι τον μετέφεραν στο δρόμο ώστε να τον βρουν οι φύλακες το επόμενο πρωί ενώ εκείνοι τράπηκαν σε φυγή.

Στη συνέχεια ενημέρωσαν συγγενή του λαθροθήρα ο οποίος με την σειρά του ενημέρωσε την αστυνομία και ξεκίνησε επιχείρηση για να εντοπιστεί το πτώμα.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες και για εκείνους που βρίσκονταν μαζί του και συνέλαβαν τρεις άνδρες ηλικιών από 26 έως 35 ετών ενώ κατασχέθηκαν 375 κυνηγετικά όπλα και πυρομαχικά.

D3ezxhmXkAEKKeA

Πηγή: South African Police Service

Ο γενικός διευθυντής του πάρκου Glenn Phillips, σε δηλώσεις του επεσήμανε πως «το να μπεις στο χώρο παράνομα και πεζός δεν είναι σοφό. Υπάρχουν πάρα πολλοί κίνδυνοι και αυτό αποδείχθηκε. Είναι άσχημο να βλέπεις τις κόρες του νεκρού να θρηνούν την απώλεια του και ακόμα χειρότερο να μην υπάρχει η σορός του».

D3ezxPNW0AE1zy_.jpg

Πηγή: South African Police Service

Οι λαθροθήρες εκτιμάται πως στόχευαν σε ρινόκερους τους οποίους κυνηγούν για το κέρατο που πωλείται σε υψηλές τιμές στη μαύρη αγορά καθώς πιστεύεται πως έχει αφροδισιακές και ιατρικές ιδιότητες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο μαύρος ρινόκερος να τείνει προς εξαφάνιση καθώς το 1995 είχαν μείνει μόνο 2.400 δείγματα ενώ σήμερα φτάνουν περίπου τα 5.000.

Το εν λόγο πάρκο γίνεται συχνά στόχος λαθροθήρων ενώ μόνο το 2016 συνελήφθησαν 417 δράστες εκ των 680 που συνελήφθησαν συνολικά στην Νότιο Αφρική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ