ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου οδεύει σε οριακή νίκη στις βουλευτικές εκλογές

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου οδεύει σε οριακή νίκη στις βουλευτικές εκλογές
AP Photo/Ariel Schalit

Τα έως τώρα, μερικά αποτελέσματα φέρουν τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου να κερδίζει για πέμπτη φορά τη θητεία στο αξίωμα, μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Τρίτη (9/4), παρά το ότι ο βασικός αντίπαλός του, ο απόστρατος στρατηγός Μπένι Γκαντς, υποστήριξε το βράδυ ότι αυτός επικράτησε στην αναμέτρηση.

Με το 64% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί, το Λικούντ του Νετανιάχου προβλέπεται να καταλάβει 38 από τις 120 έδρες της επόμενης Βουλής, ενώ το Μπλε και Λευκό Ψηφοδέλτιο του Γκαντς προβλέπεται να εξασφαλίσει 35, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Haaretz.

Τα αποτελέσματα που δημοσίευσε η Haaretz μοιάζουν να επιβεβαιώνουν την τάση ενίσχυσης των πιθανοτήτων του ηγέτη της ισραηλινής δεξιάς να επικρατήσει σε σύγκριση με τα exit polls.

Για «μεγάλη νίκη» μίλησε ο Νετανιάχου

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του για τη «φανταστική νίκη» που του χάρισαν, καθώς προσωρινά αποτελέσματα και τα exit polls τον φέρουν να προηγείται του κυριότερου αντιπάλου του, του απόστρατου στρατηγού Μπένι Γκαντς.

Τη «νύχτα μιας μεγάλης νίκης» χαιρέτισε απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του ο Νετανιάχου με τη σύζυγό του Σάρα στο πλευρό του στο Τελ Αβίβ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ