ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Ισραήλ: Οριακή νίκη για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

Εκλογές Ισραήλ: Οριακή νίκη για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου
AP Photo/Ariel Schalit

Με μία οριακή νίκη ο Μπενιαμίν Νετανιάχου φαίνεται πως επικράτησε στις βουλευτικές εκλογές του Ισραήλ, με το 96% των ψήφων να έχει πλέον καταμετρηθεί.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις και τις στατιστικές προβολές των ισραηλινών ΜΜΕ, το Λικούντ παραμένει πρώτο κόμμα και να έχει πλεονέκτημα έναντι του βασικού αντιπάλου του ως προς τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συμμαχίας της δεξιάς.

Οι προβολές που κάνουν τα ΜΜΕ θέλουν το Λικούντ να καταλαμβάνει 37 από τις 120 έδρες της Κνέσετ, της ισραηλινής εθνικής αντιπροσωπείας, έναντι 36 του κεντρώου συνδυασμού του Μπλε και του Λευκού υπό τον απόστρατο στρατηγό Μπένι Γκαντς.

Μολονότι κανένα από τα δύο κόμματα δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία των εδρών, ο Νετανιάχου αναμένεται ότι θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση συμμαχίας συνεργαζόμενος με άλλες παρατάξεις της ισραηλινής δεξιάς και άκρας δεξιάς, με συνολικά 65 ως 67 έδρες.

Για «μεγάλη νίκη» μίλησε ο Νετανιάχου

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του για τη «φανταστική νίκη» που του χάρισαν, καθώς προσωρινά αποτελέσματα και τα exit polls τον φέρουν να προηγείται του κυριότερου αντιπάλου του.

Τη «νύχτα μίας μεγάλης νίκης» χαιρέτισε απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του ο Νετανιάχου με τη σύζυγό του Σάρα στο πλευρό του στο Τελ Αβίβ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ