ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών των Κίτρινων Γιλέκων και της αστυνομίας

Γαλλία: Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών των Κίτρινων Γιλέκων και της αστυνομίας
Associated Press

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών των κίτρινων γιλέκων και δυνάμεων της τοπικής αστυνομίας έγιναν σήμερα, Σάββατο, στην πόλη της Τουλούζης στη Νότια Γαλλία, στο 22ο Σαββατοκύριακο κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και συνέλαβαν 23 ανθρώπους, αφού εκατοντάδες διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα και πυρπόλησαν αυτοκίνητα, μηχανές και κάδους απορριμμάτων.

Το πλήθος επιχείρησε επίσης να εισέλθει σε συνοικίες της πόλης, όπου είχε απαγορευτεί η πρόσβαση.

Συνολικά, 5.000-6.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Allee Jean Jaures, στο κέντρο της Τουλούζης και τους γειτονικούς δρόμους της.

Ακτιβιστές είχαν προειδοποιήσει με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η Τουλούζη θα αποτελούσε το επίκεντρο του 22ου γύρου κινητοποιήσεων, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος της πόλης Ζαν Κλοντ Μουντέν να εκφράσει την ανησυχία του ενόψει των σημερινών διαδηλώσεων.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:

Στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις, οι κινητοποιήσεις διεξήχθησαν στο μεγαλύτερο μέρος τους σε ειρηνικό κλίμα, ωστόσο αργά το απόγευμα, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 27 ανθρώπων στη γαλλική πρωτεύουσα. Μικρής έκτασης συμπλοκές ξέσπασαν και στη Μασσαλία.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας υπολογίζει σε 31.000 τον αριθμό των διαδηλωτών που κατέκλυσαν τους δρόμους της χώρας, 7.000 περισσότεροι σε σύγκριση με το προηγούμενο Σάββατο. Στο Παρίσι διαδήλωσαν 5.000 άνθρωποι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ