ΚΟΣΜΟΣ

Κρύφτηκε κάτω από το κρεβάτι και είδε τον πατέρα της να σκοτώνει την μητέρα και τις αδερφές της

Κρύφτηκε κάτω από το κρεβάτι και είδε τον πατέρα της να σκοτώνει την μητέρα και τις αδερφές της
AP/ Matt York

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στο Φοίνιξ των ΗΠΑ, όπου ένας άντρας πυροβόλησε και σκότωσε τη γυναίκα του, τα δύο τους παιδιά, καθώς και έναν άντρα τον οποίο θεωρούσε ως εραστή της συζύγου του. Από θαύμα σώθηκε η τρίτη κόρη, ένα τρίχρονο κοριτσάκι, το οποίο είχε κρυφτεί κάτω από το κρεβάτι.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης, όταν ο 30χρονος δράστης Όστιν Σμιθ, γύρισε στο σπίτι του από ένα μπαρ και άρχισε να κατηγορεί τη γυναίκα του ότι τον είχε απατήσει, κάτι το οποίο εκείνη αρνήθηκε.

Η οικογενειακή διαμάχη, όμως, γρήγορα πήρε άσχημη τροπή, αφού εκείνος δεν την πίστευε και με το όπλο του πυροβόλησε θανάσιμα εκείνη και τις δύο κόρες τους. Στη συνέχεια, μπήκε στο αυτοκίνητο και οδήγησε προς το σπίτι όπου έμενε ο άντρας με τον οποίο πίστευε ότι είχε δεσμό η γυναίκα του. Εκεί πυροβόλησε και σκότωσε τον 46χρονο άντρα, ενώ τραυμάτισε δύο ακόμα, οι οποίοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όταν έφτασε στο σπίτι της οικογένειας η αστυνομία, βρήκε την 29χρονη σύζυγο και τις δύο κόρες 5 και 7 ετών νεκρές, ενώ κάτω από το κρεβάτι βρήκαν το τρίχρονο κορίτσι, που έζησε τον απόλυτο εφιάλτη.

AP 19103071820661

Ο ύποπτος Austin Smith - Πηγή: Maricopa County Sheriff's Office via AP

Όπως είπε ο δράστης στην αστυνομία, αποφάσισε να μην την σκοτώσει γιατί «του θύμιζε τον ίδιο». Όσον αφορά την μεγαλύτερη κόρη, είπε ότι την σκότωσε επειδή έκλαιγε.

Η αστυνομία έλαβε κλήση για τους πυροβολισμούς στο διαμέρισμα του 46χρονου και έφτασαν στο σημείο τη στιγμή που ο δράστης προσπαθούσε να φύγει από εκεί με το αυτοκίνητό του.

«Ακινητοποιήσαμε το αυτοκίνητο σε μικρή απόσταση από το σημείο και συλλάβαμε τον ύποπτο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Στον δεύτερο τόπο του εγκλήματος, ένα από τα θύματα εξέφρασε ανησυχία για την οικογένεια του δράστη. Οι αστυνομικοί κατευθύνθηκαν τότε προς το σπίτι του, όπου βρήκαν και τα άλλα θύματα.

Ο 30χρονος είπε στους ανακριτές ότι οι πυροβολισμοί ήταν δικαιολογημένοι «επειδή στα μάτια του Θεού ήταν σωστό για αυτόν να αντιμετωπίσει κάποιον με αυτόν τον τρόπο που είχε εμπλακεί σε μοιχεία».

«Παραδέχτηκε τα εγκλήματα και είπε ότι πίστευε ότι η γυναίκα του τον απατούσε. Ο Όστιν είπε ότι ο Θεός του είπε να κάνει αυτό που έκανε», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ