ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πάπας Φραγκίσκος ενθάρρυνε 16χρονη υποψήφια για Νόμπελ να συνεχίσει τον αγώνα της για το κλίμα

Ο Πάπας Φραγκίσκος ενθάρρυνε 16χρονη υποψήφια για Νόμπελ να συνεχίσει τον αγώνα της για το κλίμα

Σύντομη συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό είχε την Τετάρτη η έφηβη ακτιβίστρια από τη Σουηδία, Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποίαυ μάχεται για τη διάσωση του κλίματος και είναι υποψήφια για Νόμπελ, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι δύο τους αντήλλαξαν χειραψία και η νεαρή Σουηδέζα, ηλικίας 16 ετών, ευχαρίστησε τον ποντίφικα «για τις προσπάθειές του υπέρ της προστασίας του πλανήτη», αναφερόμενη στη σχετική παπική εγκύκλιο Laudato si.

«Ο Άγιος Πατέρας ευχαρίστησε και ενθάρρυνε την Γκρέτα Τούνμπεργκ για τη δέσμευσή της υπέρ της προάσπισης του περιβάλλοντος», εξήγησε ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού, Αλεσάντρο Γκισότι.

Παραδοσιακά, έπειτα από την καθιερωμένη γενική ακρόαση στο Βατικανό, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας συναντάται με κάποιες δεκάδες ανθρώπους, με τους οποίους ανταλλάσσει λίγες λέξεις, όπως έκανε με την Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Η νεαρή Σουηδέζα αναμένεται να γίνει δεκτή την Πέμπτη από πολιτικούς αξιωματούχος της Ιταλίας και την Παρασκευή θα συμμετάσχει στη Ρώμη σε διαδήλωση υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, την οποία οργανώνουν νέοι της χώρας, που ακολουθούν το παράδειγμά της και διαδηλώνουν αξιώνοντας την ανάληψη δράσης από τους κυβερνώντες υπέρ του κλίματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ