ΚΟΣΜΟΣ

Πέρασαν το βράδυ κολλημένοι σε βάλτο γεμάτο κροκόδειλους - Το μήνυμα που τους έσωσε τη ζωή

Πέρασαν το βράδυ κολλημένοι σε βάλτο γεμάτο κροκόδειλους - Το μήνυμα που τους έσωσε τη ζωή
CNNi

Ένα ζευγάρι από την Αυστραλία διασώθηκε από ένα βάλτο γεμάτο κροκόδειλους αφού άναψε μια φωτιά και έγραψε τη λέξη «βοήθεια» στη λάσπη.

Η 18χρονη Σαντέλ Τζόνσον και ο 20χρονος σύντροφός της Κόλεν Νουλγκίτ πήγαν για ψάρεμα στο Εθνικό Πάρκο Keep River της Αυστραλίας.

Όλα κυλούσαν πολύ όμορφα μέχρι που το αυτοκίνητό τους κόλλησε σε έναν βάλτο, ο οποίος σε λίγη ώρα θα γέμιζε με κροκόδειλους.

Το ζευγάρι προσπάθησε να απεγκλωβίσει το αυτοκίνητο σκάβοντας γύρω από τα λάστιχα, αλλά τελικά εγκατέλειψε την προσπάθειά του και αναγκάστηκε να περάσει τη νύχτα στο βάλτο.

«Οι καρδιές μας είχαν παγώσει. Οι κροκόδειλοι δεν φοβόντουσαν τους ανθρώπους, δεν φοβόντουσαν τίποτα. Είμασταν φαγητό για αυτούς», δήλωσε ο άνδρας στο CNNi.

Τότε σκέφτηκαν να γράψουν «βοήθεια» με μεγάλα γράμματα στη λάσπη, ελπίζοντας να τραβήξουν την προσοχή κάποιου αεροσκάφους παρ’ ό,τι πίστευαν πως δεν θα περάσει κανείς από εκείνο το σημείο.

Source: Αυστραλία: Τα τέσσερα γράμματα που έσωσαν δύο νέους από τα σαγόνια των κροκοδείλων by CNNGreece

Αφού είχαν περάσει πολλές ώρες που δεν είχαν δώσει σημάδια ζωής, η μητέρα της Τζόνσον ανησύχησε και κάλεσε την αστυνομία.

Μετά από περίπου 26 ώρες ο εφιάλτης του τελείωσε όταν η αστυνομία τους εντόπισε από αέρος, χάρη στο μήνυμα που είχαν γράψει.

«Εάν δεν είχαν ανάψει τη φωτιά και δεν είχαν ενημερώσει τις οικογένειές τους για το πού θα πήγαιναν, πιθανώς να μην τους είχαμε εντοπίσει», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

«Είμαι πολύ ευγνώμων σε όλους όσους βοήθησαν στην έρευνα. Είμαστε τυχεροί που επιβιώσαμε», καταλήγει ο Νουλγκίτ.

Με πληροφορίες από:Couple rescued from Australia outback after writing 'help' in mud

By Julia Hollingsworth, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ