Διακόπτει και το Μπαχρέιν τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν
Το Μπαχρέιν, μετά την Σαουδική Αραβία, κάλεσε σήμερα τον ιρανό διπλωμάτη να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 48 ωρών, διακόπτοντας τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν.
«Το Μπαχρέιν αποφάσισε να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και καλεί όλα τα μέλη των αποστολών να αποχωρήσουν από το Bασίλειο μέσα σε 48 ώρες,» μετέδωσε το κρατικό κανάλι της χώρας, BNA.
Την ίδια στιγμή Γαλλία και Γερμανία καλούν σε αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δυο χωρών.
Πιο συγκεκριμένα, η Γερμανία κάλεσε τις δύο χώρες να ξεκινήσουν συνομιλίες και να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων.
Παράλληλα, η Γερμανία, μέσω του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, ανακοίνωσε πως δεν προτίθεται να επιβάλλει κυρώσεις στην Σαουδική Αραβία, λόγω της μαζικής εκτέλεσης 47 ανθρώπων, το περασμένο Σάββατο.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Μάρτιν Σέφερ, δήλωσε πως η Γερμανία είναι αντίθεση με την θανατική ποινή, ωστόσο πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποιος κυβερνητικό σχεδιασμός, μέχρι στιγμής, για επιβολή κυρώσεων για αυτό το λόγο.»
Βρετανία: Σφάλμα στο λογισμικό και όχι κυβερνοεπίθεση πίσω από το πρόσφατο χάος στα αεροδρόμια
17:43
«Πυρά» ΕΛ.ΑΣ. σε Βούλτεψη: Ταύτισε τον Τσίπρα με Κασιδιάρη - «Να την αποδοκιμάσει ο κ. Μητσοτάκης»
17:36
«Οπλοστάσιο» είχε 70χρονος στο Ρέθυμνο - Βρέθηκαν καλάσνικοφ, υποπολυβόλα και φυσίγγια
17:29
Ίζακ Μπόνγκα στην Allwyn Hellas: «Θέλω ο αντίπαλός μου να περάσει τη χειρότερη δυνατή μέρα»
17:22