ΚΟΣΜΟΣ

Άφησαν νηστικό ελέφαντα, τους ποδοπάτησε και... κέρδισε την ελευθερία του

Άφησαν νηστικό ελέφαντα, τους ποδοπάτησε και... κέρδισε την ελευθερία του
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Anupam Nath

Αιχμάλωτος ελέφαντας που είχε μείνει νηστικός για μέρες, ποδοπάτησε μέχρι θανάτου έναν 45χρονο άνδρα, σε επαρχία της βορειοανατολικής Ινδίας.

Ο οδηγός-εκπαιδευτής βρισκόταν στον χώρο όπου κρατούσαν τον αιχμαλωτισμένο ελέφαντα, με σκοπό να τον εκπαιδεύσουν, ώστε να λάβει μέρος σε θρησκευτική τελετή στο κρατίδιο Κεράλα.

Σύμφωνα με πηγές της ινδικής αστυνομίας, ο εκπαιδευτής βρισκόταν μαζί με έναν ακόμα συνάδελφό του σε απόσταση αναπνοής από το αιχμαλωτισμένο ζώο, όταν ξαφνικά ο ελέφαντας εξαγριώθηκε από το γεγονός ότι παρέμενε ατάιστος για μέρες κι άρχισε να κινείται απειλητικά προς το μέρος τους.

Οι δύο άντρες, οι οποίοι τη στιγμή εκείνη κοιμόντουσαν, λόγω μεγάλης κατανάλωσης ποσότητας αλκοόλ δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και να απομακρυνθούν.

Το αποτέλεσμα ήταν το μεγαλύτερο θηλαστικό της Ασίας να καταφέρνει να βάλει κάτω από τα πόδια του τον άτυχο εκπαιδευτή, ποδοπατώντας τον μέχρι θανάτου.

Ο δεύτερος άντρας, αφού είδε μπροστά στα μάτια του, τον αποτρόπαιο θάνατο του συναδέλφου του, προσπάθησε να ξεφύγει τρέχοντας, όμως ένα χτύπημα από την προβοσκίδα του ζώου, του προκάλεσε σοβαρά κρανιοεγκεφαλικά τραύματα.

Ωστόσο δεν κινδύνευσε η ζωή του, ενώ λίγο αργότερα μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.

Ο ελέφαντας ναρκώθηκε προκειμένου να εξεταστεί από κτηνιάτρους, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το ζώο δεν πρόκειται να θανατωθεί αλλά αντίθετα αναμένεται να απελευθερωθεί στην άγρια φύση, όπου και ανήκει.

Οι θάνατοι λόγω των ελεφάντων είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο στην Ινδία, καθώς η γειτνίαση με τους ανθρώπους κι οι συναντήσεις στην φύση προκαλούν σχεδόν 200 θανάτους ετησίως μόνο στην Ινδία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ