ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Προπηλακίστηκε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης

Τουρκία: Προπηλακίστηκε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης
Φωτογραφία αρχείου EPA

Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, δέχθηκε επίθεση από ωρυόμενους άνδρες προτού τον απομακρύνουν με ασφάλεια φρουροί της ασφάλειάς του από το πλήθος στην Άγκυρα, σύμφωνα με το κόμμα και πλάνα βίντεο από το συμβάν.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του κοσμικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), που πέτυχε πολλές νίκες στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, βρισκόταν στην κηδεία ενός Τούρκου στρατιώτη που σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Βίντεο δείχνουν τον Κιλιτσντάρογλου να δέχεται επίθεση στο κεφάλι τουλάχιστον δύο φορές καθώς οι φρουροί ασφαλείας προσπαθούν να κρατήσουν μακριά δεκάδες άνδρες που φωνάζουν σφίγγοντας τις γροθιές τους.

Κατάφερε να φύγει από το σημείο και να εισέλθει σε ένα κοντινό σπίτι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και το πρακτορείο ειδήσεων Demiroren.

Στη συνέχεια πλήθος συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι φωνάζοντας «Έξω το PKK», ανέφερε το NTV.

«Στο περιστατικό, είμαστε όλοι διασκορπισμένοι. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι καλά. Έχει οδηγηθεί σε ασφαλές μέρος», δήλωσε ο Λεβέντ Γκιοκ, βουλευτής του CHP από την Άγκυρα.

«Πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Ο Κιλιτσντάρογλου θα κάνει δήλωση», συμπλήρωσε.

Οι υποψήφιοι του CHP για τους δήμους της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης κέρδισαν εκείνους του κόμματος AK του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα και σειρά νέων καταμετρήσεων των ψήφων στις εκλογές που διεξήχθησαν πριν από τρεις εβδομάδες.

Το AK έχει υποβάλει δύο αιτήματα για ακύρωση και νέα καταμέτρηση των ψήφων στην Κωνσταντινούπολη, επικαλούμενο παρατυπίες καθώς και ότι ορισμένες ψήφοι ήταν παράνομες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ