ΚΟΣΜΟΣ

Serial killer στην Κύπρο: «Σκότωσα τη Μαρί Ρόουζ γιατί φώναζε, μου άρεσε και το ξανάκανα»

Serial killer στην Κύπρο: «Σκότωσα τη Μαρί Ρόουζ γιατί φώναζε, μου άρεσε και το ξανάκανα»
AP Photo/Petros Karadjias

Σοκ έχει προκαλέσει στην Κύπρο -και όχι μόνο- η υπόθεση της άγριας δολοφονίας δύο γυναικών από τις Φιλιππίνες και ο θάνατος της 6χρονης κόρης μίας εξ αυτών, με την αστυνομία να συνεχίζει τις έρευνες στο μεταλλείο του Μιτσερού για την ανεύρεση άλλων θυμάτων του 35χρονου «Ορέστη» και την κοινή γνώμη να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις καταιγιστικές εξελίξεις.

Δυνάμεις της ΕΜΑΚ βρίσκονται από το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας στο σημείο και προσπαθούν να εντοπίσουν και να ανασύρουν και άλλα πτώματα, τα οποία η αστυνομία εκτιμά ότι βρίσκονται στο φρεάτιο.

Οι έρευνες διεξάγονται με τη βοήθεια ρομποτικής κάμερας.

Στην κατάθεσή του, ο 35χρονος ομολόγησε πως αισθάνθηκε «ωραία» όταν δολοφόνησε τη Μαρί Ρόουζ και έτσι αποφάσισε να το ξανακάνει…

Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, η 6χρονη άρχισε να πνίγεται και αυτό προκάλεσε τον πανικό της μητέρας της. Όπως είπε στους ανακριτές, «αναγκάστηκε» να την πνίξει γιατί φώναζε.

«Μου άρεσαν οι Φιλιππινέζες», ανέφερε επίσης, ενώ παραδέχτηκε ότι έπνιξε την Αριάν, επίσης από τις Φιλιππίνες, την ώρα που έκαναν σεξ.

Έτσι προσέγγιζε τα θύματά του ο «Ορέστης»

«Βρισκόμαστε σε ένα πρωτοφανές έγκλημα για τα δεδομένα της Κύπρου, η κοινωνία είναι εμφανώς συγκλονισμένη», δηλώνει στο CNN Greece ο δημοσιογράφος της Offsite, Δημήτρης Χατζηιωσήφ, δίνοντας παράλληλα τις τελευταίες πληροφορίες αναφορικά με την υπόθεση.

Ο δράστης έχει καταθέσει πως το κοριτσάκι είναι νεκρό «από εμέσματα», χωρίς να ομολογεί τη δολοφονία του, ενώ υπέδειξε στην αστυνομία τον τρόπο και τον τόπο που εξαφάνισε το πτώμα της 6χρονης, το οποίο δεν έχει βρεθεί ακόμα.

Ερωτήματα εγείρονται πάντως αναφορικά με τη στάση της αστυνομίας, δεδομένου ότι οι δύο γυναίκες είχαν δηλωθεί αγνοούμενες από το 2018, ενώ όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος για την εξαφάνιση της Μαρί Ρόουζ: «Η αστυνομία φαίνεται να κατείχε στοιχεία με τα οποία θα μπορούσε να φτάσει στον 35χρονο δράστη».

«Ο ίδιος δρούσε με το ψευδώνυμο "Ορέστης 35" σε συγκεκριμένη διαδικτυακή ιστοσελίδα γνωριμιών, χρησιμοποιώντας ως φωτογραφία προφίλ ενός συναδέλφου του στρατιωτικού», εξηγεί ο δημοσιογράφος, ενώ σοκάρει ο τρόπος με τον οποίο σκότωνε τα θύματά του ο δράστης:

Επεδίωκε γνωριμίες μέσω της ιστοσελίδας και εφόσον το πετύχαινε ερχόταν σε ερωτική επαφή μαζί τους, στη συνέχεια τις σκότωνε, τις έδενε γυμνές σε χέρια και πόδια, τις τύλιγε με σεντόνι και όπως φαίνεται τις πέταγε στο φρεάτιο.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τώρα και άλλα πιθανά θύματά του εξετάζοντας εξονυχιστικά μια λίστα με γυναίκες από τις Φιλιππίνες, που έχουν δηλωθεί εξαφανισμένες.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες προσπάθησε να προσεγγίσει ακόμη μία κοπέλα, αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ φέρεται να είχε επαφές και με άλλες εξαφανισμένες γυναίκες.

Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες στις δολοφονίες των γυναικών

Τουλάχιστον φρίκη προκαλούν τα όσα αποκαλύπτονται ώρα με την ώρα από το έγκλημα του Μιτσερού.

Οι ομοιότητες στα πτώματα, συγκλονίζουν και οδηγούν σε ένα προφίλ κατά συρροή δολοφόνου. Οι ανακριτικές Αρχές κάλεσαν σύμφωνα με το sigmalive ειδικό εμπειρογνώμονα από την Scotland Yard ο οποίος έχει ειδίκευση στους δολοφόνους με αυτό το προφίλ.

  • Ένα σημείο ομοιότητας στις δυο δολοφονίες είναι ο τρόπος με τον οποίο ο 35χρονος «ψάρευε» τα θύματά του. Μέσω ενός ιστότοπου διαδικτυακών γνωριμιών, ο 35χρονος συνομιλούσε με τα θύματά του. Στη φωτογραφία προφίλ του χρησιμοποιούσε φωτογραφία ενός άλλου συνάδελφού του ο οποίος ενώ συνελήφθη και παρουσιάστηκε ενώπιον Δικαστηρίου μαζί του, ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος μετά από ένα 24ωρο.
    • Ένα ακόμη σημείο ομοιότητας είναι ο τρόπος με τον οποίο εντοπίστηκαν τα δυο πτώματα. Και οι δυο γυναίκες εντοπίστηκαν δεμένες.
    • Παράλληλα και οι δύο γυναίκες ρίχθηκαν στο φρεάτιο.
    • Τέταρτο σημείο ομοιότητας είναι ότι και οι δυο γυναίκες εντοπίστηκαν γυμνές.
    • Ενώ η καταγωγή και των δυο γυναικών, είναι από τις Φιλιππίνες.

Το σκοτεινό προφίλ του

Ο δράστης είναι κάτοικος χωριού της Λευκωσίας, υπηρετεί σε στρατόπεδο στο Σώμα των Τεθωρακισμένων και φέρει το βαθμό του ίλαρχου.

Ο άνδρας που παραδόθηκε στις Αρχές το βράδυ της Παρασκευής, είναι διαζευγμένος και πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, με το διαζύγιό του να κρατείται σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive ως «επτασφράγιστο» μυστικό από τον ίδιο.

Με την αποφοίτησή του από το Λύκειο μετέβη στην Αθήνα όπου υπηρέτησε στη Σχολή Ευελπίδων. Η είδηση της σύλληψής του 35χρονου προκάλεσε σοκ σε ανθρώπους που τον είχαν γνωρίσει.

Εναντίον του 35χρονου διερευνώνται αδικήματα που αφορούν φόνο εκ προμελέτης, απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, απαγωγή με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, απόπειρα καταστροφής τεκμηρίου.

Το προφίλ του 35χρονου περιγράφεται ως «σκοτεινό», αφού φέρεται να πρόκειται για άτομο το οποίο δεν εξωτερίκευε συναισθήματα.

Άτομα που συνυπήρξαν μαζί του κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του σε στρατόπεδα της Ε.Φ κάνουν λόγο για άτομο το οποίο δεν παρουσίαζε επιθετικές συμπεριφορές απέναντι σε στρατιώτες ή σε οποιονδήποτε άλλον. Αντίθετα, φέρεται κατά διαστήματα να αποκάλυπτε προσωπικά του δεδομένα σε άτομα στον επαγγελματικό του χώρο.

Ανατριχιαστικό είναι, δε, το γεγονός ότι «ανέβαζε» φωτογραφίες στα social media από τα μέρη που πετούσε τα πτώματα:

Όσον αφορά στο γεγονός ότι δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός, ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι η διαθεσιμότητα εξυπηρετεί την μη παρέμβαση στις ενέργειες της αστυνομίας, και δεν τέθηκε γιατί θα έπρεπε να δινόταν το δικαίωμα ακρόασης στον αξιωματικό και θα θεωρείτο ότι γινόταν παρέμβαση στο έργο της αστυνομίας.

Τέλος εξήγησε, ότι εάν αποφασιστεί ποινική διαδικασία εναντίον του τότε ενεργοποιείται η προϋπόθεση για διαθεσιμότητα, όπως και αν αφεθεί ελεύθερος.

Είχε φωτογραφίσει και το φρεάτιο όπου βρέθηκαν τα πτώματα

Ο ίδιος ως «Ορέστης» παρουσιαζόταν με το επάγγελμα του φωτογράφου ενώ στην πραγματικότητα ήταν αξιωματικός. Συνεργαζόταν με σειρά από ηλεκτρονικά περιοδικά φωτογραφίας, έχοντας βραβευτεί και για ορισμένες λήψεις του.

Η δουλειά του ως φωτογράφου περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τοπία, με πολλές από τις λήψεις του να είναι από την ευρύτερη περιοχή του Μιτσερού αλλά και του μεταλλείου της Κοκκινόγειας, εκεί όπου εντοπίστηκαν δηλαδή τα πτώματα των γυναικών.

Οι ταυτότητες των θυμάτων

Τα θύματα του 35χρονου έχουν καταγωγή από τις Φιλιππίνες. Είναι μία 38χρονη, η 6χρονη κόρη αυτής και μία 28χρονη.

Συγκεκριμένα, το πρώτο πτώμα που ταυτοποιήθηκε ήταν αυτό της 38χρονης Μαρί Ρόουζ Τιμπούρτσιο. Η αστυνομία αναζητά το πτώμα της 6χρονης κόρης της Sierra. Το παιδί όπως και η μητέρα του αγνοούνταν από τις 5 Μαΐου 2018.

pils 1

Πηγή: politis.com.cy

Η δεύτερη γυναίκα που εντοπίστηκε στο φρεάτιο ήταν η Αριάν Παλάνας Λοσάνο, 28 ετών, με καταγωγή, επίσης, τις Φιλιππίνες. Η εξαφάνισή της είχε δηλωθεί στις 21/7/2018.

57726616 2317280958598941 1083690849453211648 n 0

Πηγή: offsite.com.cy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ