ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κιμ φέρεται να εκτέλεσε τέσσερις αξιωματούχους του για την «αποτυχία» της συνάντησης με Τραμπ

Ο Κιμ φέρεται να εκτέλεσε τέσσερις αξιωματούχους του για την «αποτυχία» της συνάντησης με Τραμπ
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Evan Vucci

Η Βόρεια Κορέα φέρεται να εκτέλεσε τέσσερις αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών με την κατηγορία διαρροής πληροφοριών, μετά την αποτυχία της τελευταίας Συνόδου Κορυφής μεταξύ Κιμ Γιονγκ Ουν και Ντόναλντ Τραμπ, που πραγματοποιήθηκε στο Ανόι.

Οι αξιωματούχοι φέρονται να έχουν εκτελεστεί από ειδική ομάδα της Πιονγκγιάνγκ νωρίτερα αυτόν το μήνα, μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών, η οποία κατέληξε χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Mirror.

Ένα ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι οι φήμες διαδόθηκαν μετά την επικοινωνία ενός εμπορικού αξιωματούχου της Βόρειας Κορέας με μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την έκθεση που επικαλείται η Mirror, η Βόρεια Κορέα είχε κατηγορήσει τους τέσσερις αξιωματούχους ότι έστειλαν πληροφορίες στις ΗΠΑ πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Ανόι, προκαλώντας την αποτυχία της.

Ανάμεσα στους τέσσερις που εκτελέστηκαν, σύμφωνα με τα όσα φημολογούνται, συγκαταλέγεται ένας διπλωμάτης από την πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στο Ανόι.

Ωστόσο, το ιαπωνικό Asia Press, το οποίο μετέδωσε την πληροφορία περί εκτελέσεων την Τετάρτη μαζί με μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας, υποστήριξε ότι οι εν λόγω ισχυρισμοί δεν έχουν επιβεβαιωθεί, δεδομένου ότι τα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας ελέγχονται από το κράτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ