ΚΟΣΜΟΣ

Σοροκίν: Αντιμέτωπη με πολυετή κάθειρξη η 28χρονη που εξαπάτησε την ελίτ της Νέας Υόρκης

Σοροκίν: Αντιμέτωπη με πολυετή κάθειρξη η 28χρονη που εξαπάτησε την ελίτ της Νέας Υόρκης
AP Photo

Ένοχη κρίθηκε η 28χρονη Άννα Σοροκίν, η οποία παρίστανε μία πλούσια Γερμανίδα κληρονόμο από τη Νέα Υόρκη, εξαπατώντας πλούσιους, τράπεζες και ξενοδοχεία.

Η Σοροκίν, γνωστή και ως Άννα Ντέλβεϊ, καταδικάστηκε την Πέμπτη όταν οι ένορκοι την έκριναν ένοχη για σχεδόν όλες τις κατηγορίες, οι οποίες αφορούν κυρίως απάτη και κλοπή.

Η Άννα εμφανίστηκε ως ψεύτικη κληρονόμος και άρχισε να κινείται άνετα στα ανώτερα στρώματα της υψηλής κοινωνίας του Σόχο της Νέας Υόρκης διαμένοντας επί μήνες σε δωμάτια ξενοδοχείων, στα οποία η διανυκτέρευση κοστίζει 400 δολάρια, αφήνοντας φιλοδωρήματα των 100 δολαρίων και διασκεδάζοντας στα πάρτι του επιχειρηματία Μάρτιν Σκρέλι ή του ηθοποιού Μακόλεϊ Κάλκιν.

Η Σοροκίν κατηγορείται ότι επιχείρησε να πάρει δάνειο 22 εκατομμυρίων δολαρίων το 2016, υποστηρίζοντας ότι θέλει να ανοίξει ένα ιδιωτικό κλαμπ. Χρησιμοποίησε πλαστά έγγραφα για να αποδείξει πως είχε λογαριασμούς με δισεκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό, ώστε να της εγκρίνουν το εν λόγω δάνειο.

Όμως, η τράπεζα απέρριψε το αίτημά της, σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNNi.

Έναν μήνα αργότερα, η νεαρή δεν το έβαλε κάτω και ζήτησε παρόμοιο δάνειο από άλλη τράπεζα, όπου της ζήτησαν να πληρώσει 100.000 δολάρια για να διευκολύνει τις διαδικασίες. Τότε, κατάφερε να δανειστεί το ποσό από την προηγούμενη τράπεζα που είχε επισκεφθεί.

Επίσης, είχε καλέσει ένα φιλικό της πρόσωπο για ένα ταξίδι στο Μαρόκο «με όλα τα έξοδα πληρωμένα» και κατέληξε να πληρώσει... 62.000 δολάρια, αφού όταν έφτασε η στιγμή της πληρωμής, η κάρτα της Σοροκίν απορρίφθηκε. Σύμφωνα με τη φίλη της, τής υποσχέθηκε πως θα επιστρέψει τα χρήματα όταν μπορέσει. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη.

Η ποινή της θα ανακοινωθεί στο ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης στις 9 Μαϊου και η 28χρονη αντιμετωπίζει έως και 15 χρόνια κάθειρξη.

Η Άννα Σοροκίν γεννήθηκε στη Ρωσία το 1991, μετακόμισε όταν ήταν 16 ετών με τον μικρότερο αδερφό και τους γονείς της στη Γερμανία και στη συνέχεια μετακόμισε στο Λονδίνο όπου φοίτησε στη Σχολή Μόδας Central Saint Martins.

Ο πατέρας της εργαζόταν ως οδηγός φορτηγού και αργότερα ως στέλεχος σε μια εταιρεία μεταφορών που κήρυξε πτώχευση το 2013, οπότε άνοιξε μια εταιρεία θέρμανσης-ψύξης.

Μετά τις σπουδές επέστρεψε στο Βερολίνο και εργάστηκε στο τμήμα μόδας μιας επιχείρησης δημοσίων σχέσεων προτού μετακομίσει στο Παρίσι, όπου εξασφάλισε μαθητεία στο περιοδικό Purple.

Τότε άλλαξε το όνομά της σε Άννα Ντέλβεϊ και άρχισε να συστήνεται ως πλούσια κληρονόμος από την Ευρώπη.

Απέσπασε τουλάχιστον 275.000 δολάρια για πλούσια δείπνα, σουίτες ξενοδοχείων και personal trainers διασημοτήτων και εξαπάτησε την ελίτ της Νέας Υόρκης, εκπρόσωποι της οποίας πίστευαν ότι η Άννα Ντέλβεϊ είναι κόρη Ρώσου διπλωμάτη ή κληρονόμος επιχείρησης με αντίκες στη Γερμανία.

Διοργάνωνε μεγαλειώδη πάρτι στα οποία προσκεκλημένοι ήταν διευθύνοντες σύμβουλοι επιχειρήσεων, καλλιτέχνες και αθλητές και μάλιστα απευθύνθηκε σε εταιρεία δημοσίων σχέσεων για να της διοργανώσει το πάρτι γενεθλίων της σ' ένα από τα αγαπημένα της εστιατόρια στο Σόχο, αλλά ποτέ δεν πλήρωσε τον λογαριασμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ