ΚΟΣΜΟΣ

Αποκαλύψεις για τη δράση του «Ορέστη»: Τον είχε καταγγείλει η πρώην σύζυγός του

Αποκαλύψεις για τη δράση του «Ορέστη»: Τον είχε καταγγείλει η πρώην σύζυγός του
AP Photo/Petros Karadjias

Η ταυτοποίηση μέσω DNA είναι ο στόχος των κυπριακών αρχών μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής στη σορό που βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα στο βυθό της Κόκκινης Λίμνης στο Μιτσερό.

«Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή και παρελήφθησαν τεκμήρια για ιστοπαθολογικές και άλλες εξετάσεις, καθώς και για εξετάσεις DNA για σκοπούς ταυτοποίησης» δήλωσε σχετικά ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Σύμφωνα με το offsite.com.cy, την Παρασκευή το βράδυ φθάνει στην Κύπρο το σύστημα sonar για να χρησιμοποιηθεί στις έρευνες που διεξάγουν οι κυπριακές αρχές στις δύο λίμνες, στο πλαίσιο της εξιχνίασης των εγκλημάτων που φέρεται να ομολόγησε ο 35χρονος ύποπτος ίλαρχος.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας έχουν γίνει οι διαδικασίες μέσω της εταιρίας Brasal, η οποία υποστηρίζει τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το sonar φθάνει από το εξωτερικό την Παρασκευή για να χρησιμοποιηθεί στις έρευνες από το Σάββατο, πρόσθεσε.

Ο σκοπός, συνέχισε, είναι να ελεγχθεί με μεγάλη λεπτομέρεια ο βυθός και ιδιαίτερα τα πιο βαθιά σημεία στις δύο λίμνες – Λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτο και Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό – για τις ανάγκες των ερευνών.

Όσον αφορά το έργο των επαγγελματιών δυτών, ο κ. Τράγκολας είπε ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, ανέφερε ωστόσο ότι πρόκειται για έμπειρους δύτες που έχουν εργαστεί στο εξωτερικό σε παρόμοια περιβάλλοντα, ακόμη και σε μεταλλεία. Παίρνονται όλα τα μέτρα και παρέχεται υποστήριξη ενώ υπάρχει συνεχής επικοινωνία μαζί τους, είπε.

Την ίδια ώρα συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για την δράση του «Ορέστη» ο οποίος φαίνεται πως έδρασε με 3 διαφορετικούς τρόπους σε 4 ανευρεθέντα θύματα.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, ο Υπαστυνόμος Γιωρκάτζης αποκάλυψε στο Δικαστήριο πως ο Ν.Μ φέρεται να έδεσε με πλαστικά μαύρα καλώδια τα δυο θύματα που είχε πετάξει στο φρεάτιο του Μιτσερού. Επίσης, οι δυο γυναίκες είχαν εντοπιστεί γυμνές και τυλιγμένες σε σεντόνι.

Απ’ αυτές τις δυο σορούς προκύπτουν τα εξής κοινά στοιχεία: το δέσιμο χειροπόδαρα με τα καλώδια, το σεντόνι και τα ρούχα που δεν φορούσαν.

Σε ότι αφορά τη γυναίκα από το Νεπάλ, η σορός της οποίας εντοπίστηκε σε λάκκο στο πεδίο βολής Κάμπος του Μύλου στην Ορούντα, αυτή εντοπίστηκε γυμνή, χωρίς όμως καλώδια στα άκρα.

Τελευταίο θύμα που εντοπίστηκε και ανασύρθηκε είναι αυτό που ήταν σε βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη στο πεδίο βολής της ΕΦ στο Μιτσερό. Σύμφωνα με ασφαλείς αστυνομικές πηγές, το θύμα έφερε ρούχα.

Η καταγγελία για βιασμό

Μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν γύρω από τη δράση του 35χρονου λοχαγού, γυναίκα από τις Φιλιππίνες κατήγγειλε ότι ο ύποπτος την είχε βιάσει πριν από περίπου δύο χρόνια, χωρίς όμως να προβεί σε καταγγελία.

Μάλιστα όπως είχε αναφερθεί στην εφημερίδα Πολίτης, η οικιακή βοηθός, πέραν από το σοκ, είχε αφόρητες τύψεις, ενώ αισθάνεται ενοχή που δεν προέβη νωρίτερα στην καταγγελία, θεωρώντας ότι τυχόν δίωξη του υπόπτου για τον βιασμό της, ενδεχομένως να απέτρεπε τις εξελίξεις.

Η καταγγελία της γυναίκας για βιασμό της από τον 35χρονο, φαίνεται να ακολουθεί το διπλό φονικό που διέπραξε το 2016. Η οικιακή βοηθός αναφέρεται σε γεγονότα που διαδραματίστηκαν το 2017, χρονολογία η οποία συνάδει με καταγγελία του ίδιου του «Ορέστη», την οποία φέρει στο φως το reporter.com.cy.

Ο 35χρονος τον Φεβρουάριο του 2017 προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία, ισχυριζόμενος ότι δέχεται απειλές από γυναίκα η οποία ισχυρίζεται ότι την βίασε. Μάλιστα, ο 35χρονος, δεν επιθυμούσε την παρέμβαση της Αστυνομίας, ωστόσο όπως φαίνεται από τη σχετική καταγγελία, αυτό που ήθελε είναι να προλάβει τυχόν καταγγελία της γυναίκας.

Στην καταγγελία του αναφέρεται:

«Στις 28/02/2017 και περί ώρα 18:50 προσήλθε στο σταθμό ο … από την … και ανέφερε πως δέχεται τηλεφωνικές απειλές και απειλητικά μηνύματα από την πρώην φίλη του … τηλέφωνο … για βιασμό της. Σύμφωνα με τον παραπονούμενο η συνεύρεση τους έγινε κοινή συναινέσει χωρίς την άσκηση βίας. Σε γραπτή κατάθεση που δηλώνει ότι αναφέρει το γεγονός για να είναι σε γνώση της Αστυνομίας για πιθανή καταγγελίας εναντίον του και πως το παρόν στάδιο δεν επιθυμεί την παραπέρα ανάμειξη της Αστυνομίας».

Τον είχε καταγγείλει και η γυναίκα του

Σύμφωνα με πληροφορίες του reporter.com.cy, η πρώην σύζυγος του 35χρονου, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, είχε προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία τον περασμένο Ιούνιο, εναντίον του λοχαγού, εκφράζοντας φόβους για βίαιη συμπεριφορά και απειλές που εκτόξευσε προς το πρόσωπο της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η πρώην γυναίκα του λοχαγού ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, ο ύποπτος μετά από έντονη συζήτηση που είχαν, άρχισε να σπάει πράγματα στο σπίτι.

Η πρώην σύζυγος του 35χρονου είχε αναφέρει στην Αστυνομία ότι δεν ζητά την ποινική δίωξη του, αλλά να του γίνουν συστάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ