ΚΟΣΜΟΣ

Ανακαλεί το Κουβέιτ τον πρέσβη του από το Ιράν

Ανακαλεί το Κουβέιτ τον πρέσβη του από το Ιράν
O υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ (αριστερά) Σεικ Σαμπάχ αλ Χαλίντ αλ Σαμπάχ σε παλαιότερη συνάντηση με τον ιρακινό ομόλογό του. REUTERS/Stephanie McGehee

Το Κουβέιτ ανακάλεσε τον πρέσβη του στο Ιράν σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA, μετά την διακοπή των διπλωματικών και εμπορικών σχέσεων με τον Ιράν από τους συμμάχους της Σαουδικής Αραβίας και του Μπαχρέιν.

"Επίσημη πηγή του υπουργείου Εξωτερικών του Κουβέιτ δήλωσε ότι ζητήθηκε η ανάκληση του πρέσβη της χώρας από το Ιράν, εξαιτίας της επίθεσης στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη από πλήθος διαδηλωτών," μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Την ίδια στιγμή ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν, μετά την εκτέλεση ενός εξέχοντος σιίτη κληρικού, κάνοντας έκκληση για ψυχραιμία και επιστροφή στη διπλωματική γλώσσα.

"Η Τουρκία ζητά να μπει τέλος στις απειλές και να υπάρξει επιστροφή στη διπλωματική γλώσσα ενώ καλεί σε αμοιβαία προσοχή," αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποκαταστήσει τις σχέσεις της με το Ιράν μόνο εφόσον η Τεχεράνη σταματήσει να αναμειγνύεται στις υποθέσεις των ξένων χωρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ