ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Δεκάδες τραυματίες από τα επεισόδια

Βενεζουέλα: Δεκάδες τραυματίες από τα επεισόδια
AP Photo/Fernando Llano

Στους 52 ανέρχονται οι τραυματίες στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το Καράκας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNNi, το οποίο επικαλείται δηλώσεις προέδρου ιατρικού κέντρου.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι 32 τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες, ένας από πυροβολισμό, 16 έφεραν μικροτραυματισμούς και τρείς έφτασαν μέχρι το ιατρικό κέντρο με αναπνευστικά προβλήματα.

Όσον αφορά τα επεισόδια, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τη 1 μεσημέρι (τοπική ώρα), το κίνημα έμοιαζε να έχει αποτύχει και ελάχιστοι διαδηλωτές παρέμεναν στον αυτοκινητόδρομο έξω από την αεροπορική βάση.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας, στρατηγός Βλαντίμιρ Παντρίντο, προειδοποίησε την αντιπολίτευση ότι θα είναι υπεύθυνη για το «λουτρό αίματος» ενώ την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του Γκουαϊδό στις ΗΠΑ, Κάρλος Βέκιο, καλούσε τον λαό «να παραμείνει στον δρόμο».

«Δεν θέλω να μείνω στο σπίτι με τα χέρια σταυρωμένα ενώ το καθεστώς Μαδούρο μας καταπιέζει» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας διαδηλωτής, ο 26χρονος Κάλρος, που κρατούσε μια βόμβα μολότοφ.

Μέχρι στιγμής ο Μαδούρο δεν έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση ή δημοσίως. Ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα, που ρωτήθηκε από το πρακτορείο Reuters, είπε ότι «θα τον δείτε με τον λαό του στο Μιραφλόρες αργά ή γρήγορα». Ο Αρεάσα εκτίμησε ότι περίπου 30 ή και λιγότεροι στρατιωτικοί τάχθηκαν με τον Γκουαϊδό. «Είναι 30 από τους περίπου 200.000, δηλαδή είναι σχεδόν τίποτα», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ