ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή μαζί με τον υπουργό Άμυνας

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή μαζί με τον υπουργό Άμυνας
AP Photo

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο συμμετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή μαζί με τον υπουργό Άμυνας Βλαντίμιρ Παντρίνο τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος).

Αυτή ήταν η πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την έκκληση που απηύθυνε αντιπολίτευση στο στρατό να κινηθεί εναντίον του προέδρου νωρίτερα την Τρίτη (30/4) και τα επεισόδια που ακολούθησαν.

Ο Μαδούρο είπε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της εκπομπής ότι αποκατέστησε τον Γκουστάβο Γκονσάλες Λόπες στην ηγεσία της υπηρεσίας πληροφοριών SEBIN, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους της αντικατάστασης του Μανουέλ Κρίστοφερ Φιγκέρα. Ο Κρίστοφερ Φιγκέρα είχε διαδεχθεί τον Γκονσάλες Λόπες πέρυσι.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος στις αρχές της χρονιάς και έχει αναγνωριστεί ως ο νόμιμος ηγέτης της χώρας της Λατινικής Αμερικής σε κρίση από τις κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και άλλων περίπου πενήντα χωρών του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων αρκετών ευρωπαϊκών, κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να συμμετάσχουν στην προσπάθεια να εκδιωχθεί ο Μαδούρο από την εξουσία και προέβλεψε ότι η χθεσινή ημέρα θα ήταν η «τελευταία» του στην εξουσία.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ