Επικοινωνία Λαβρόφ - Πομπέο σε υψηλούς τόνους για τη Βενεζουέλα
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας μίλησε για «καταστροφική επιρροή» των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, που έγινε με αμερικανική πρωτοβουλία.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι «η ανάμειξη της Ουάσινγκτον στις υποθέσεις της Βενεζουέλας αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και ότι «αυτή η καταστροφική επιρροή δεν έχει καμία σχέση με την δημοκρατία», σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Από την πλευρά του ο Μάικ Πομπέο είπε στον Λαβρόφ ότι η Μόσχα «αποσταθεροποιεί» την Βενεζουέλα και ζήτησε από την Ρωσία να σταματήσει να υποστηρίζει τον Νικολάς Μαδούρο.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε στον Ρώσο ομόλογό του ότι «η επέμβαση της Ρωσίας και της Κούβας είναι αποσταθεροποιητική για την Βενεζουέλα και για τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
SPONSORED
Η Κίνα θα παραγγείλει 200 Boeing ανακοίνωσε ο Τραμπ - Αναμενόταν μεγαλύτερη ποσότητα
21:27
Τασούλας από Κήπους: Αδιαπραγμάτευτα τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην ξηρά ή τη θάλασσα
21:18
Γουές Στρίτινγκ: Η παράνομη οικογενειακή ιστορία του πιθανού αντιπάλου του Στάρμερ
21:09
Άνοιξε πανιά για τη Γάζα ο Στόλος της Ελευθερίας - «Θα σπάσουμε τον ισραηλινό αποκλεισμό»
20:59