ΚΟΣΜΟΣ

Serial killer στην Κύπρο: Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του θύματος που βρέθηκε σε βαλίτσα

Serial killer στην Κύπρο: Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του θύματος που βρέθηκε σε βαλίτσα
AP Photo/Petros Karadjias

Διενεργήθηκε η νεκροτομή στο πτώμα το οποίο εντοπίστηκε μέσα στην βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για την 36χρονη μητέρα από τη Ρουμανία, Λίβια Φλορεντία Μπουνέα.

Σύμφωνα με το offsite.com.cy, κατά τη διάρκειας της νεκροτομής εντοπίστηκε συγκεκριμένο εύρημα που οδηγεί σε αυτή την πεποίθηση, ωστόσο οι Αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα DNA για να βεβαιωθούν πως πρόκειται πράγματι για την 36χρονη.

Όπως ανέφερε και ο καθ' ομολογίαν δράστης σε καταθέσεις του, στη Κόκκινη λίμνη του Μιτσερού, «πέταξε» τα πτώματα της Μαρικάρ Βαλντέζ, της Λίβια Φλορεντία Μπουνέα και της 6χρονης κόρης της Έλενα Ναταλία Μπουνέα.

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε το πτώμα εντός της βαλίτσας, έγινε γνωστό πως πρόκειται για σορό γυναικάς και όχι του παιδιού.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες τόσο στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο όσο και στη Κόκκινη λίμνη για εντοπισμό των άλλων δυο βαλιτσών αλλά και της 6χρονης Σιέρα.

Untitled

Η 36χρονη μητέρα που θεωρείται ότι εντοπίστηκε μέσα στη βαλίτσα

Κλυδωνισμοί στην κυβέρνηση

Σήμερα, υπέβαλε την παραίτησή του ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου ανακοίνωσε την απόφασή του λίγη ώρα μετά από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος και έκανε δεκτή την παραίτηση.

«Παραιτήθηκα για λόγους πολιτικής ευθιξίας και μόνο» είπε ο κ. Νικολάου, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τονίζοντας παράλληλα πως εξήγησε τους λόγους της παραίτησής του στον Νίκο Αναστασιάδη.

«Οι ευθύνες αγγίζουν όχι μόνο την Αστυνομία, αλλά και την ίδια την κοινωνία. Η αναζήτηση ευθυνών αφορά όλους μας» υπογράμμισε επίσης ο ίδιος, συνεχίζοντας:

«Η συνείδηση και οι Αρχές μου, μού επιβάλλουν την παραίτηση».

«Πρόθεσή μου είναι όπως σήμερα αποταθώ στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας ώστε να διορίσει ανεξάρτητη επιτροπή ανακριτών για να αναζητήσει τις ευθύνες», είπε ο Ιωνάς Νικολάου, τονίζοντας ότι είναι διαφαινόμενη η ελλιπής διερεύνηση των καταγγελιών για τα επτά θύματα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ