ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανός γερουσιαστής: «Η Ρωσία έχει πυρηνικούς πυραύλους στη Βενεζουέλα»

Αμερικανός γερουσιαστής: «Η Ρωσία έχει πυρηνικούς πυραύλους στη Βενεζουέλα»
Twitter

Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ μετά τη δήλωση του ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Μάριο Ντίαζ ότι η Βενεζουέλα είναι έτοιμη να χτυπήσει με πυρηνικά τις ΗΠΑ.

Ο Γερουσιαστής από το Μαϊάμι, μιλώντας στο Fox News υποστήριξε ότι Ρώσοι πράκτορες στη Βενεζουέλα μπορούν να πλήξουν τις ΗΠΑ με πυρηνικές βόμβες. Ο Ντίαζ, μέλος της συμμαχίας της Φλόριντα που συμβουλεύει τον πρόεδρο Τραμπ για ζητήματα της Λατινικής Αμερικής, δεν παρουσίασε πάντως κανένα στοιχείο που να στηρίζει τον ισχυρισμό του.

«Οι ΗΠΑ, έφτασαν κοντά στον πυρηνικό πόλεμο επειδή οι Ρώσοι τοποθέτησαν πυραύλους, πυρηνικούς πυραύλους, στην Κούβα» είπε. «Δηλαδή λέτε πως οι Ρώσοι θα τοποθετήσουν πυρηνικούς πυραύλους στη Βενεζουέλα;» τον ρώτησε ο δημοσιογράφος με εκείνον να απαντά: «Αυτό που λέω είναι πως ήδη βρίσκονται εκεί» χωρίς βέβαια να αποσαφηνίζει αν «εκεί» είναι οι Ρώσοι ή τα πυρηνικά. Η εκπρόσωπός του ερωτήθηκε από αμερικανική εφημερίδα λίγο αργότερα ώστε να αποσαφηνίσει την δήλωση, όμως ποτέ δεν απάντησε.

Νωρίτερα ο Ντίαζ είχε συνταχθεί με τον συνάδελφό του Ρικ Σκοτ ο οποίος ζήτησε να πάρουν θέση τα αμερικανικά στρατεύματα και να είναι έτοιμα για εισβολή στη Βενεζουέλα. Στο ερώτημα πως μια επέμβαση στη Βενεζουέλα θα βοηθήσει τους Αμερικάνους, επαναλάμβανε πως η λατινική χώρα είναι απειλή για τις ΗΠΑ. Και πάλι χωρίς στοιχεία, υποστήριξε ότι τα στρατεύματα της Βενεζουέλας έχουν ενισχυθεί από «25.000 Κουβανούς, άνδρες της Χεζμπολάχ, ρωσικά στρατεύματα, Ιρανούς και Κινέζους» αλλά και «άνδρες από τη Μέση Ανατολή με πραγματικά, νόμιμα διαβατήρια της Βενεζουέλας».

«Οπότε υπάρχει πιθανός κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ; Φυσικά» ερωταπαντήθηκε ο Ντίαζ. «Αν οι ΗΠΑ δεν εισβάλλουν τότε ανάβουν το πράσινο φως σε Ρώσους, Κινέζους και Ιρανούς πράκτορες να ενισχύσουν την δραστηριότητα τους στο δυτικό ημισφαίριο, το δικό μας ημισφαίριο» συμπλήρωσε.

Μόνο το επόμενο πρωί ο γερουσιαστής προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση διαψεύδοντας τα όσα είχε πει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ