ΚΟΣΜΟΣ

Serial killer στην Κύπρο: Ξεκαθαρίζει το μέλλον του αρχηγού της αστυνομίας

Serial killer στην Κύπρο: Ξεκαθαρίζει το μέλλον του αρχηγού της αστυνομίας
AP Photo

Μετά την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης της Κύπρου, Ιωνά Νικολάου, αναμένεται να αποχωρήσει από τη θέση του και ο αρχηγός της αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Ο κ. Νικολάου ανακοίνωσε την απόφασή του χθες, Πέμπτη, λίγη ώρα μετά από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος και έκανε δεκτή την παραίτηση.

«Παραιτήθηκα για λόγους πολιτικής ευθιξίας και μόνο» είπε ο κ. Νικολάου, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τονίζοντας, παράλληλα, πως εξήγησε τους λόγους της παραίτησής του στον κ. Αναστασιάδη.

«Οι ευθύνες αγγίζουν όχι μόνο την αστυνομία, αλλά και την ίδια την κοινωνία. Η αναζήτηση ευθυνών αφορά όλους μας», υπογράμμισε ο ίδιος, συνεχίζοντας: «Η συνείδηση και οι Αρχές μου, μού επιβάλλουν την παραίτηση».

«Πρόθεσή μου είναι όπως σήμερα αποταθώ στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της αστυνομίας ώστε να διορίσει ανεξάρτητη επιτροπή ανακριτών για να αναζητήσει τις ευθύνες», είπε ο Ιωνάς Νικολάου, τονίζοντας ότι είναι διαφαινόμενη η ελλιπής διερεύνηση των καταγγελιών για τα επτά θύματα.

Κυπριακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο κ. Χρυσοστόμου θα προχωρήσει σε παραίτηση, αλλά και σε περίπτωση που δεν το κάνει ο κ. Αναστασιάδης θα τον παύσει, καθώς η παραμονή του ίσως μεταφραζόταν ως επίρριψη ευθυνών στον παραιτηθέντα υπουργό Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του αρχηγού της αστυνομίας δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση.

Σήμερα στις 10:30 το πρωί είναι προγραμματισμένη μία συνάντηση την οποία συγκάλεσε ο κ. Αναστασιάδης και στην οποία θα δώσουν το «παρών» τόσο ο κ. Νικολάου όσο και ο κ. Χρυσοστόμου. Η συνάντηση αναμένεται να είναι καθοριστική για το μέλλον του αρχηγού της αστυνομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ