ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Η πολιτεία παίρνει μέτρα για την προστασία του παιδιού του «Ορέστη»

Κύπρος: Η πολιτεία παίρνει μέτρα για την προστασία του παιδιού του «Ορέστη»
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Ειδικοί καθώς και το υπουργείο Παιδείας έχουν κινητοποιηθεί ώστε να προστατευθεί το παιδί του serial killer της Κύπρου Νίκου Μεταξά, από το σχολείο, τους δασκάλους και τους συμμαθητές του.

Μπροστά στις αποκαλύψεις της δράσης του «Ορέστη», στόχος των αρμοδίων είναι η προστασία των παιδιών του, αλλά και η ομαλή ένταξη στη καθημερινότητά τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», το ένα αγοράκι φοιτά σε δημοτικό σχολείο και το υπουργείο Παιδείας ενεργοποιεί τους απαραίτητους μηχανισμούς μέσα από διάφορες υπηρεσίες και ειδικούς.

Στόχος στο πρώτο στάδιο, είναι να ενημερωθεί σωστά το σχολείο για το πώς πρέπει να δράσει και σε δεύτερο στάδιο το ίδιο το παιδί που θα επιστρέψει σύντομα στην τάξη.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, χθες, πρώτη μέρα επανέναρξης λειτουργίας των σχολείων μετά την περίοδο του Πάσχα, στο σχολείο όπου φοιτά το παιδί, έσπευσε αριθμός ειδικών ψυχολόγων, οι οποίοι ανέλαβαν την ενημέρωση των εκπαιδευτικών για το πώς να διαχειρίζονται την κατάσταση που έχει προκύψει, πώς να μιλούν στα υπόλοιπα παιδιά αλλά και πώς να χειριστούν το ίδιο το παιδί όταν σε μερικές μέρες θα επιστρέψει.

Σημειώνεται επίσης ότι οι προσπάθειες άρχισαν από τις πρώτες μέρες που η δράση του «Ορέστη» είδε το φως της δημοσιότητας, ενώ σε συνεργασία με τη μητέρα των παιδιών, έγιναν οι πρώτες επαφές, ακόμα και όταν το σχολείο ήταν κλειστό.

Ενώ έντονη ήταν και η κινητοποίηση πολλών γονέων, οι οποίοι συμβούλευσαν εδώ και μέρες τα παιδιά τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στο σχολείο και να αποφεύγουν να συζητούν το θέμα, αγκαλιάζοντας το φίλο και συμμαθητή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ