Αναστασιάδης: Η Ε.Ε. να αντιδράσει στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας
Την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας -ανάλογη του ειδικού βάρους της ΕΕ- ζήτησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στο Σιμπίου της Ρουμανίας.
«Ελπίζουμε να γίνει κάτι το οποίο να καταξιώνει την Ευρώπη στα μάτια όλων των Ευρωπαίων και ιδιαίτερα στη βάση των αρχών της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αλλά και του σεβασμού της κυριαρχίας των κρατών γενικότερα, πολύ περισσότερο των κρατών-μελών» δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος.
Παράλληλα, ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα αναπτύξει τα «όσα τελευταία συμβαίνουν, δυστυχώς ως αποτέλεσμα της παραβίασης του διεθνούς δικαίου από πλευράς Τουρκίας.
Εξέφρασε δε, τη βεβαιότητα ότι θα «έχουμε την ισχυρή στήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ε.Ε.».
Ερωτηθείς εάν θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους ομολόγους του κυρώσεις κατά της Τουρκίας, απάντησε: «Αυτά θα τα δούμε στη συνέχεια».
Σε ισχύ τα μέτρα για τον αφθώδη πυρετό στη Μυτιλήνη - Τι προβλέπεται για ζώα, γάλα και κρέας
21:05
Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί - Το Ιράν δεν έχει πλέον ικανότητα εμπλουτισμού ουρανίου
21:01
Ιταλία: «Χωρίς εκεχειρία δεν θα μπει κανείς στα Στενά του Ορμούζ»
20:54
24ωρη απεργία των σιδηροδρομικων την Δευτέρα 23 Μαρτίου, ημέρα έναρξης της δίκης για τα Τέμπη
20:45