ΚΟΣΜΟΣ

Serial killer στην Κύπρο: Όταν πρωταγωνιστής γνωστής ταινίας πετούσε πτώμα στην Κόκκινη Λίμνη

Serial killer στην Κύπρο: Όταν πρωταγωνιστής γνωστής ταινίας πετούσε πτώμα στην Κόκκινη Λίμνη
AP Photo/Petros Karadjias

Την περασμένη Τετάρτη οι Αρχές εντόπισαν ένα αντικείμενο στην Κόκκινη Λίμνη, στο πλαίσιο ερευνών για τον εντοπισμό των θυμάτων, που ομολόγησε πως σκότωσε ο 35χρονος serial killer Νίκος Μεταξάς. Το  «εύρημα», όταν ανασύρθηκε από το βυθό  διαπιστώθηκε τελικά ότι ήταν σφουγγάρια, δεμένα πάνω σε ξύλο και τυλιγμένα σε χαλί.

Το αντικείμενο όμως από ό,τι φαίνεται δεν συνδέεται με την πολύκροτη υπόθεση δολοφονιών από τον ίλαρχο, αλλά με την ταινία «Η σφαγή του Κόκορα», καθώς στην Κόκκινη Λίμνη είχαν γίνει παλαιότερα γυρίσματα για την ομώνυμη ταινία του Ανδρέα Πάντζη.

O σκηνοθέτης της ταινίας επιβεβαίωσε, μιλώντας στο Philenews, πως σύμφωνα με το σενάριο της "Σφαγής του Κόκορα», κατά τα γυρίσματά της ταινίας, τα οποία έλαβαν χώρα το 1991, ο πρωταγωνιστής τύλιξε ένα υποτιθέμενο «πτώμα» σε χαλί το «ξεφορτώθηκε» στην Κόκκινη Λίμνη.

Serial killer στην Κύπρο: Ο «Ορέστης» ξυλοκόπησε την 30χρονη Asmita μέχρι θανάτου

Ο σκηνοθέτης εξήγησε ότι ο ίδιος βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στη Βουλγαρία, αλλά συνεργάτες του που ενημερώθηκαν για τις έρευνες και το ανευρεθέν αντικείμενο, επικοινώνησαν μαζί του και τον πληροφόρησαν για το γεγονός, ενώ στη συνέχεια επικοινώνησαν με την Αστυνομία, προκειμένου να έχει υπόψη της τα δεδομένα.

Σημειώνεται ότι η ταινία «Σφαγή του Κόκορα», προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 1996 και ήταν υποψήφια για Όσκαρ.

(Στο 00:57:00 ως το 00:58:20 της ταινίας φαίνεται η μεταφορά του πτώματος).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ