ΚΟΣΜΟΣ

Serial killer στην Κύπρο: Εντοπίστηκε και τρίτο τσιμεντομπλόκ στην Κόκκινη Λίμνη

Serial killer στην Κύπρο: Εντοπίστηκε και τρίτο τσιμεντομπλόκ στην Κόκκινη Λίμνη
AP Photo/Petros Karadjias

Τρίτο τσιμεντομπλόκ ανασύρθηκε το απόγευμα της Τρίτης από την Κόκκινη Λίμνη, σε μία προσπάθεια των αρχών για τον εντοπισμό και της τρίτης βαλίτσας με πτώμα θύματος του 35χρονου serial killer Νίκου Μεταξά.

Το τσιμεντομπλόκ παραλήφθηκε από μέλη του Τμήματος Αντιμετώπισης Εγκλημάτων της Κύπρου και μεταφέρεται Λευκωσία για εξετάσεις.

Το αντικείμενο εντοπίστηκε από δύτη, οποίος για αρκετή ώρα καταδυόταν στη λίμνη και πάνω σε αυτό υπάρχει δεμένο σχοινί. Το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε το τσιμεντομπλοκ, έχει βάθος περίπου 13 μέτρα.

Γύρω στις 6 το απόγευμα, ο δύτης καταδύθηκε ξανά, συνοδεία βάρκας και παρέμεινε για περίπου 1,5 ώρα στο νερό και βγήκε ξανά στη στεριά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κόκκινη Λίμνη είχαν ανευρεθεί άλλα δύο τσιμεντομπλοκ. Το ένα ήταν εντός της βαλίτσας στην οποία βρισκόταν το πτώμα της Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα και το δεύτερο, εντοπίστηκε μόνο του στη λίμνη λίγο πριν τον εντοπισμό του πτώματος της 8χρονης κόρης της, Έλενα-Ναταλία Μπουνέα, από τη Ρουμανία.

Νεκροτομή 8χρονης: 100 μπουκαλάκια δείγμα για εξετασεις

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη η νεκροτομή επί της σορού, που εντοπίστηκε μέσα στην δεύτερη βαλίτσα, η οποία ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και η οποία πιστεύεται ότι πρόκειται για την 8χρονη Έλενα-Ναταλία Μπουνέα.

Όπως δήλωσε, ο Αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, η νεκροτομή ολοκληρώθηκε στις 17:00, ενώ σημείωσε πως λήφθηκαν δείγματα τα οποία θα σταλούν για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Στυλιανού «χθες και σήμερα λήφθηκαν γύρω στα 100 μπουκαλάκια με δείγμα από τη νεκροτομή, τα οποία θα σταλούν για ιστοπαθολογικές και άλλες εξειδικευμένες εξετάσεις».

Όπως μεταδίδει το Offsite,ο κ. Στυλιανού δήλωσε ότι δεν έχουν εξακριβωθεί τα ακριβή αίτια του θανάτου της 8χρονης, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει ετοιμαστεί ούτε η σχετική έκθεση από τον ιατροδικαστή, καθώς χρειάζεται αρκετό διάστημα για να υπάρξουν αποτελέσματα από τις εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι ο Κύπριος ιατροδικαστής της Scotland Yard, Ανδρέας Μαρνερίδης, ο οποίος διενήργησε την νεκροτομή στην παρουσία της ιατροδικαστού Αγγελικής Παπέττα, αναχωρεί αύριο από την Κύπρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ