ΚΟΣΜΟΣ

Μπαράζ σεξουαλικών επιθέσεων την Πρωτοχρονιά και στην Φινλανδία

Μπαράζ σεξουαλικών επιθέσεων την Πρωτοχρονιά και στην Φινλανδία

 Ασυνήθιστος αριθμός περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης καταγράφθηκε την νύχτα της Πρωτοχρονιάς στο Ελσίνκι, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Φινλανδίας.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η αστυνομία διευκρίνισε πως δέχθηκε καταγγελίες για υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται αιτούντες άσυλο.

Δυνάμεις των αρχών ασφαλείας οι οποίες έκαναν περιπολίες τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου κατέγραψαν «πολλά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης» σε μια κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Φινλανδίας, όπου είχαν συγκεντρωθεί 20.000 άνθρωποι, χωρίς ωστόσο να κατατεθεί καμία μήνυση.

Ωστόσο τρία περιστατικά σεξουαλικής επίθεσης αναφέρθηκαν, για τα δύο εκ των οποίων ακολούθησε και υποβολή μηνύσεων, στον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό του Ελσίνκι, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 αιτούντες άσυλο, στην πλειονότητά τους Ιρακινοί, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της αστυνομίας.

Οι ύποπτοι, τρεις αιτούντες άσυλο, έχουν προφυλακιστεί.

«Δεν καταγράφθηκαν περιστατικά παρενόχλησης κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πρωτοχρονιάς τον περασμένο χρόνο ούτε σε άλλες περιπτώσεις... Πρόκειται για ένα απόλυτα πρωτόγνωρο φαινόμενο στο Ελσίνκι» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ίλκα Κοσκιμάκι, υπαρχηγός της αστυνομίας της πόλης.

Διαβάστε ακόμα:

Σοκ: Σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες και στη Ζυρίχη την Πρωτοχρονιά

Μέρκελ: Απαράδεκτες οι σεξουαλικες επιθέσεις της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ