ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Απαράδεκτες οι σεξουαλικες επιθέσεις της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία

Μέρκελ: Απαράδεκτες οι σεξουαλικες επιθέσεις της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία
EPA

Πίεση στις γερμανικές αρχές να εξιχνιάσουν τι ακριβώς συνέβη κατά τις επιθέσεις εναντίον γυναικών που σημειώθηκαν στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία άσκησε σήμερα η γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Κολωνίας, 121 γυναίκες υπέβαλαν μηνύσεις στις οποίες καταγγέλλουν ότι ληστεύθηκαν, απειλήθηκαν ή κακοποιήθηκαν σεξουαλικά κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις της παραμονής της Πρωτοχρονιάς έξω από τον καθεδρικό ναό της πόλης από νεαρούς, ως επί το πλείστον μεθυσμένους άνδρες. Την Τρίτη η τοπική αστυνομία είχε κάνει λόγο για "μια νέα διάσταση στο έγκλημα"

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στην Κολωνία είχε πει ότι οι δράστες έμοιαζαν να είναι "αραβικής ή βορειοαφρικανικής" καταγωγής.

"Αυτό που συνέβη την Πρωτοχρονιά είναι εντελώς απαράδεκτο", δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας Ντάτσιαν Τσιόλος, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

"Το αίσθημα των γυναικών στα περιστατικά αυτά, ότι ήταν εντελώς ανυπεράσπιστες και στο έλεος των δραστών, είναι προσωπικά για μένα ανυπόφορο και έτσι είναι σημαντικό να έρθουν στο φως όλα όσα συνέβησαν", πρόσθεσε.

Η καγκελάριος είπε ότι θα εξετάσει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένης της αλλαγής της νομοθεσίας και της αύξησης του αριθμού των αστυνομικών.

Διαβάστε ακόμα: Γερμανία: Συναγερμός και αντιδράσεις για τις σεξουαλικές επιθέσεις της Πρωτοχρονιάς

Μπαράζ επιθέσεων σε γυναίκες συγκλόνισαν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς την Κολωνία

Δέκα διαδηλωτές... βγήκαν στους δρόμους της Κολωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ