ΚΟΣΜΟΣ

Νέα μαρτυρία για τον serial killer της Κύπρου: «Προσπάθησε να με παρασύρει λίγo πριν συλληφθεί»

Νέα μαρτυρία για τον serial killer της Κύπρου: «Προσπάθησε να με παρασύρει λίγo πριν συλληφθεί»
AP Photo/Petros Karadjias

Νέες μαρτυρίες για τη δράση του 35χρονου καθ' ομολογία κατά συρροή δολοφόνου γυναικών στην Κύπρο, πριν τη σύλληψή του από τις αρχές, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 

Ακόμη και λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του, ο serial killer της Κύπρου Νίκος Μεταξάς, παραφυλούσε σε εμπορικά κέντρα και στάσεις λεωφορείων για να «ψαρέψει» και νέα θύματα, όπως αποκάλυψε γυναίκα από τις Φιλιππίνες, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Τον συνάντησα σε κεντρικό πολυκατάστημα στις 11 Απριλίου, την Πέμπτη το πρωί πριν συλληφθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά η γυναίκα. «Ήταν πολύ καλός, με ρώταγε "πως είσαι, από πού είσαι, πόσα χρόνια είσαι στην Κύπρο;" και μετά με ρώτησε αν θέλω δουλειά, μερική απασχόληση», συνέχισε.

«Ξαφνικά με συνόδευσε από το πολυκατάστημα στην στάση του λεωφορείου», είπε, συμπληρώνοντας:

«Με ρώτησε πόσα χρήματα παίρνω την ώρα στη δουλειά μου. Του είπα 6 ευρώ την ώρα. Μου λέει «δεν πειράζει, έχω πολλά λεφτά. Μου ζήτησε να πάω μαζί του αλλά του έλεγα όχι, όχι δεν θέλω γιατί έχω δουλειά. Μου πρότεινε να μου δώσει περισσότερα λεφτά, όσα ήθελα, αν ήθελα να πάω σουπερμάρκετ θα μου έπαιρνε ότι ήθελα».

«Αν τον δεις, μοιάζει πολύ καλός, αλλά τα μάτια του δεν ήταν. Τα μάτια του ήταν σαν του διαβόλου», τόνισε.




Τις τελευταίες ημέρες ελευθερίας του ο 35χρονος λοχαγός της Εθνικής Φρουράς προσπάθησε να ακολουθήσει με ψυχραιμία το πρόγραμμά του, ώστε να μην κινήσει υποψίες, καθώς όπως αποκαλύπτεται από τις έρευνες, όταν βρέθηκε μόνος του επιχείρησε να εξαφανίσει στοιχεία που τον συνέδεαν με τα θύματά του.

Στο σπίτι του ανακαλύφθηκαν σχοινιά, μονωτικές ταινίες και καλώδια με τα οποία έδενε τα θύματά του και οι βαλίτσες με το τσιμεντομπλόκ.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ