Την απελευθέρωση των Ουκρανών ναυτών ζητά το διεθνές ναυτικό δικαστήριο από τη Ρωσία
Η Ρωσία πρέπει να απελευθερώσει τους 24 ναύτες που ανήκαν στα πληρώματα των τριών ουκρανικών πλοίων που συνελήφθησαν τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς διέσχιζαν το θαλάσσιο στενό μεταξύ της -υπό ρωσικό έλεγχο- Κριμαίας και της Νότιας Ρωσίας, σύμφωνα με την σημερινή απόφαση του διεθνούς ναυτικού δικαστηρίου.
Το ρωσικό ναυτικό συνέλαβε τους Ουκρανούς ναύτες και κατάσχεσε τα πλοία τους στο Στενό του Κερτς, το οποίο ενώνει την Μαύρη Θάλασσα με την Αζοφική Θάλασσα στις 25 Νοεμβρίου του 2018, αφού προηγήθηκαν πυρά.
Το Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας (ITLOS) με έδρα το Αμβούργο αποφάσισε ότι η Ρωσία πρέπει να απελευθερώσει άμεσα τους ναύτες και να επιστρέψει τα πλοία, ενώ οι δύο χώρες πρέπει να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να κλιμακώσει την ένταση στην διαμάχη που έχουν μεταξύ τους.
Φωτιά στη «Φωλιά του Αετού» του Χίτλερ: Μία σύλληψη υπόπτου - Οδηγήθηκε σε ψυχιατρείο
23:58
Τα «Τέμπη» της Σερβίας βαρόμετρο για τις εκλογές- Το κίνημα που έγινε κόμμα και απειλεί τον Βούτσιτς
23:46
Κύμα διαδηλώσεων στην Ευρώπη: Τραυματίες σε Αλβανία και Ιταλία, «πνίγηκε» στα χημικά η Γαλλία
23:34
Χειροπέδες σε δύο άνδρες και μια γυναίκα για διακίνηση ναρκωτικών μέσω ταχυδρομείου
23:23