ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Τουλάχιστον 17 άμαχοι νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές στο Ιντλίμπ

Συρία: Τουλάχιστον 17 άμαχοι νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές στο Ιντλίμπ
(SANA via AP)

Τουλάχιστον 17 άμαχοι, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα, Δευτέρα, σε αεροπορικές επιδρομές του συριακού καθεστώτος στην επαρχία Ιντλίμπ, το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Δεκαεπτά άμαχοι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικές επιδρομές και επιθέσεις με πυραύλους στην επαρχία Ιντλίμπ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Μεταξύ αυτών, «εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Αρίχα», τόνισε, μιλώντας για «τουλάχιστον 47 τραυματίες» σε όλη την επαρχία.

Την Κυριακή, βομβαρδισμοί της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας σκότωσαν 12 αμάχους, σύμφωνα με την ΜΚΟ.

Η επαρχία Ιντλίμπ και τομείς στις γειτονικές επαρχίες Χάμα, Χαλέπι και Λαττάκεια, όπου κυριαρχεί η Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (πρώην συριακός βραχίονας της Αλ Κάιντα) έχουν μετατραπεί από τα τέλη Απριλίου σε θέατρο εχθροπραξιών που δεν σταματούν να κλιμακώνονται.

Από τότε, τουλάχιστον 250 άμαχοι, - ανάμεσά τους 50 παιδιά - έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ενώ περισσότεροι από 200.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να σωθούν από τις μάχες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ