Τραμπ: Ο Μπόρις Τζόνσον θα γίνει ένας «εξαιρετικός» νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας
Την πεποίθησή του ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα γίνει ένας «εξαιρετικός» νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, παρεμβαίνοντας έτσι στην κούρσα διαδοχής της ηγεσίας του Συντηρητικού κόμματος, μια εβδομάδα πριν την επίσημη επίσκεψή του στην Βρετανία.
«Πιστεύω ότι ο Μπόρις θα κάνει πολύ καλή δουλειά. Πιστεύω ότι θα είναι εξαιρετικός», τόνισε ο Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα The Sun.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζόνσον, σκληροπυρηνικός υποστηρικτής του Brexit, θεωρείται φαβορί για τη διαδοχή της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, ανάμεσα σε περισσότερους από δέκα υποψηφίους.
Ο Αμερικανός ρεπουμπλικανός μεγιστάνας ανέφερε ότι αρκετοί βουλευτές των Τόρις επιδίωξαν να λάβουν τη στήριξή του, όχι ωστόσο ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ, ο οποίος έχει επικρίνει τη στάση του Αμερικανού προέδρου για το Ιράν.
Παράλληλα, χαιρέτισε τη δέσμευση του υπουργού Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ για μεγαλύτερες δαπάνες στην άμυνα.
«Ναι. Τον συμπαθώ», είπε ο Τραμπ, ερωτηθείς για τον Χαντ.
Κύμα καύσωνα πλήττει τη Γαλλία - Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία στο Παρίσι
12:34
Roche: Πολιτική βούληση και στρατηγικές επενδύσεις απαραίτητες για την φαρμακευτική καινοτομία
12:29
Έκλεψαν με τη βία πατίνι από ανήλικο στη Βούλα – Χειροπέδες σε δύο 15χρονους και τους γονείς τους
12:21
Το δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα συμπληρώθηκε μετά από 220 χρόνια - Απομακρύνθηκαν οι σκαλωσιές
12:19