Τραμπ: Ο Μπόρις Τζόνσον θα γίνει ένας «εξαιρετικός» νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας
Την πεποίθησή του ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα γίνει ένας «εξαιρετικός» νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, παρεμβαίνοντας έτσι στην κούρσα διαδοχής της ηγεσίας του Συντηρητικού κόμματος, μια εβδομάδα πριν την επίσημη επίσκεψή του στην Βρετανία.
«Πιστεύω ότι ο Μπόρις θα κάνει πολύ καλή δουλειά. Πιστεύω ότι θα είναι εξαιρετικός», τόνισε ο Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα The Sun.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζόνσον, σκληροπυρηνικός υποστηρικτής του Brexit, θεωρείται φαβορί για τη διαδοχή της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, ανάμεσα σε περισσότερους από δέκα υποψηφίους.
Ο Αμερικανός ρεπουμπλικανός μεγιστάνας ανέφερε ότι αρκετοί βουλευτές των Τόρις επιδίωξαν να λάβουν τη στήριξή του, όχι ωστόσο ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ, ο οποίος έχει επικρίνει τη στάση του Αμερικανού προέδρου για το Ιράν.
Παράλληλα, χαιρέτισε τη δέσμευση του υπουργού Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ για μεγαλύτερες δαπάνες στην άμυνα.
«Ναι. Τον συμπαθώ», είπε ο Τραμπ, ερωτηθείς για τον Χαντ.
Επιμένει ο Κουτσούμπας: «Από τα τέσσερα drones προς Κύπρο, τα δύο αφορούσαν τη Σούδα» (vid)
22:16
Super League: Νέα δεδομένα με ΠΑΟΚ στην κορυφή της τριπλής ισοβαθμίας - Ανεβαίνει ο Παναθηναϊκός
22:06
«Σκεφτείτε αν θα ταξιδέψετε εκεί» - Η ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρμεντ για Κύπρο
21:55
Χεζμπολάχ: «Δεν θα παραδοθούμε - Να αποσυρθούν οι ισραηλινές δυνάμεις από το Λίβανο»
21:46