«Ποτέ Βόρεια, μόνο Μακεδονία»: Συνθήματα κατά την υποδοχή ομάδας στα Σκόπια
Πανηγυρική ήταν η υποδοχή της ομάδας χάντμπολ Vardar στα Σκόπια μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το πάρτι που είχε στηθεί στη γείτονα, όμως, αμαυρώθηκε από τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν από τους οπαδούς.
Συγκεκριμένα, οι εορτασμοί έλαβαν έντονο πολιτικό χρώμα με τους οπαδούς να φωνάζουν συνθήματα κατά της αλβανικής μειονότητας, αλλά και της ονομασίας «Βόρεια Μακεδονία».
Μία ΜΚΟ προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων έλαβε πολλές καταγγελίες για τα όσα ακούστηκαν. Μερικά από τα συνθήματα που προκάλεσαν την οργή έκαναν λόγο για «θαλάμους αερίων» για τους Αλβανούς, αλλά και το: «Ας μάθουν οι κακοί Αλβανοί πως το όνομα Μακεδονία δεν θα πεθάνει ποτέ».
Όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, μία ομάδα τουλάχιστον 50 ατόμων φώναζε: «Ένας νεκρός Αλβανός, είναι ένας καλός Αλβανός», ενώ δεν έλειψαν και τα συνθήματα για τη νέα ονομασία της χώρας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ίδιος ο αρχηγός της Vardar, ανεβαίνοντας στο πόντιουμ που είχε στηθεί για την ομάδα είπε: «Απλά θέλω να κάνω μία διόρθωση. Το όνομα της χώρας μου είναι Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Στη συνέχεια συνέχισε τους πανηγυρισμούς, φωνάζοντας μαζί με τους συγκεντρωμένους «Ποτέ Βόρεια – Μόνο Μακεδονία».
Συναγερμός στο ΑΠΘ: Φοιτητής διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα - Ιχνηλατούνται οι επαφές του
18:30
Εκτός συμφωνίας ο Λίβανος δηλώνει ο Τραμπ - Σταματά η διεέλυση τάνκερ απο τα Στενά του Ορμούζ λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών
18:26
Τραμπ: Ο Λίβανος δεν συμπεριλήφθηκε στη συμφωνία για εκεχειρία με το Ιράν
18:20
Θεσσαλονίκη: Νεκρή 59χρονη που έπεσε από 3ο όροφο πολυκατοικίας
18:16