ΚΟΣΜΟΣ

«Θρίλερ» με θανάτους βρεφών σε μονάδα νεογνών – Συνελήφθη νοσοκόμα

«Θρίλερ» με θανάτους βρεφών σε μονάδα νεογνών – Συνελήφθη νοσοκόμα
SWNS

Συνελήφθη με την υποψία ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία μωρών στη μονάδα νεογνών του «The Countess of Chester Hospital’s», μία νοσοκόμα που εργαζόταν στο νοσηλευτικό ίδρυμα. 

Η 29χρονη Λούσι Λέτμπι είχε συλληφθεί ξανά τον προηγούμενο Ιούλιο, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερη λίγο αργότερα με εγγύηση, για το φόνο οκτώ μωρών και την απόπειρα ανθρωποκτονίας ακόμα έξι, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας για τους θανάτους συνολικά 17 βρεφών στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει η βρετανική Mirror, συνελήφθη ξανά για τις ίδιες κατηγορίες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 29χρονη κρατείται, καθώς οι Αρχές έχουν συλλέξει νέα στοιχεία μετά και από έλεγχο σε ένα σπίτι που φαίνεται πως ανήκει στη Λέτμπι.

Η έρευνα άρχισε πριν από δύο χρόνια, τον Μάιο του 2017, και στο επίκεντρο βρίσκονταν οι θάνατοι 15 μωρών μεταξύ Ιουνίου 2015 και Ιουνίου 2016.

Έκτοτε το πεδίο της έρευνας διευρύνθηκε και η αστυνομία πλέον αναζητά στοιχεία για τους θανάτους 17 μωρών και τα «ατυχήματα» ακόμη 16 μωρών, μεταξύ Μαρτίου 2015 και Ιουλίου 2016.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, προσπαθούν να εξακριβώσουν «τι προκάλεσε τους θανάτους και τα ατυχήματα», ενώ «η έρευνα είναι πολύ δύσκολη και πιεστική σε ό,τι αφορά το χρόνο».

Τραγικές φιγούρες οι δεκάδες γονείς που έχασαν τα παιδιά τους και ενημερώνονται συχνά για την πορεία της έρευνας, ενώ τους παρέχεται εξειδικευμένη υποστήριξη.

Η 29χρονη εργαζόταν ως μαθητευόμενη για τρία χρόνια στη μονάδα νεογνών, πριν γίνει νοσηλεύτρια, το 2011.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ