Παραγουάη: Βίαια επεισόδια σε φυλακή - Αποκεφαλίστηκαν και απανθρακώθηκαν κρατούμενοι
Δέκα κρατούμενοι σκοτώθηκαν την Κυριακή, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε φυλακή της Παραγουάης μεταξύ μελών αντίπαλων συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά.
Πέντε κρατούμενοι αποκεφαλίστηκαν, ενώ τρεις άλλοι βρέθηκαν απανθρακωμένοι, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Τα επεισόδια ξέσπασαν στη φυλακή της πόλης Σαν Πέδρο, 400 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Ασουνσιόν.
Οι κρατούμενοι που συγκρούστηκαν ανήκουν σε μία συμμορία γνωστή ως «Πρώτη Διοίκηση της Πρωτεύουσας (PCC)», η οποία έχει ιδρυθεί στο Σαν Πάολο της Βραζιλίας και κατά κύριο λόγο διακινεί ναρκωτικά, με μέλη της «Clan Rotela», συμμορίας στην οποία ανήκουν τόσο Βραζιλιάνοι όσο και Παραγουανοί, σύμφωνα με το υπουργείο.
Τα αιματηρά επεισόδια, στα οποία τραυματίστηκαν άλλοι 10 κρατούμενοι, οι τέσσερις βαριά, ξέσπασαν το μεσημέρι και διήρκεσαν περίπου τρεις ώρες.
Κατά τα πρώτα στοιχεία, συνδέονταν με τη δολοφονία δύο εγκλείστων στη φυλακή Τακουμπού, στην Ασουνσιόν την Παρασκευή.
Πάολα, Πετρέλης, Βέρτης, Οικονομόπουλος: Όλοι στη Νίκαια για το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Μαζωνάκη
12:36
Γιώργος Μαζωνάκης: Φωτογραφία ντοκουμέντο από το χώρο όπου έγινε η πλασμαφαίρεση
12:33
Παπασταύρου: Έρχεται ο θεσμός της αυτοκατανάλωσης για εξοικονόμηση ενέργειας - Πώς θα λειτουργεί
12:25
Γαλλία: Νέο σχέδιο για την απαγόρευση των social media σε παιδιά - Μακρόν: «Θα φτάσουμε ως το τέλος»
12:12