Κόλπος του Ομάν: Το Πεντάγωνο δημοσίευσε νέες φωτογραφίες για να αποδείξει την ενοχή Ιράν
Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες που – κατά τις ΗΠΑ – αποδεικνύουν πως το Ιράν είναι πίσω από τις επιθέσεις στα δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν.
Μετά τις επιθέσεις και συγκεκριμένα την προηγούμενη Παρασκευή, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν δημοσιεύσει ένα βίντεο στο οποίο, όπως ισχυρίζονταν, αποτυπωνόταν η στιγμή που ιρανικό πλοίο απομάκρυνε μία νάρκη από ένα από τα δύο τάνκερ, το Kokuka Courageous.
Οι φωτογραφίες είναι στο ίδιο πνεύμα. Δείχνουν, όπως αναφέρει το Πεντάγωνο, πλοίο των Φρουρών της Επανάστασης πριν και μετά την απομάκρυνση της νάρκης από το δεξαμενόπλοιο.
Τραβήχτηκαν από ένα ελικόπτερο τύπου MH-60R, που έφτασε στο σημείου όπου βρισκόταν το Kokuka Courageous μαζί με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Bainbridge, σημείωσε αξιωματούχος.
Ο ίδιος, σύμφωνα με το ABC News, δήλωσε πως οι φωτογραφίες δείχνουν καθαρά πως το πλήρωμα φορά στολές των Φρουρών της Επανάστασης και έχουν όπλα.
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σχεδόν την ίδια ώρα με το προαναφερθέν βίντεο.
Reuters: Οι αγορές προεξοφλούν τουλάχιστον μια αύξηση στα επιτόκια της ΕΚΤ φέτος
14:09
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το 7ο Διεθνές Σεμινάριο Ώμου “Athens Shoulder Course 2026”
14:07
Νέα προθεσμία στον 23χρονο που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου στη Θεσσαλονίκη
14:01
Απεργία ταξί: Η συγκέντρωση και πορεία των οδηγών προς τη Βουλή (pics)
13:53