ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 18χρονη κατηγορείται πως δολοφόνησε την καλύτερή της φίλη για εννιά εκατ. δολάρια

ΗΠΑ: 18χρονη κατηγορείται πως δολοφόνησε την καλύτερή της φίλη για εννιά εκατ. δολάρια
Screengrab/CNNi

Μια Αμερικανίδα κατηγορείται πως οργάνωσε τη δολοφονία της καλύτερής της φίλης όταν κάποιος που είχε σχέση μαζί της μέσω διαδικτύου της υποσχέθηκε εννιά εκατομμύρια δολάρια.

Στη 18χρονη Denali Brehmer από την Άνκορατζ στην Αλάσκα, απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας πρώτου βαθμού, της συνωμοσίας και της παραγωγής και διανομής πορνογραφικού υλικού.

Η Brehmer φαίνεται πως δολοφόνησε τη 19χρονη Cynthia Hoffman, ενώ οι δύο τους είχαν πάει για πεζοπορία στις 2 Ιουνίου, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του CNNi.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η δολοφονία οργανώθηκε μέσω διαδικτύου υπό την καθοδήγηση του 21χρονου Darin Schilmiller από την Ιντιάνα. Ο νεαρός παρουσίαζε τον εαυτό του στα social media ως εκατομμυριούχο με το όνομα «Tyler» και προσέφερε στην Brehmer εννέα εκατ. δολάρια για να σκοτώσει τη φίλη της και να του στείλει «φωτογραφίες και βίντεο της δολοφονίας».

Επιπλέον, φαίνεται πως ο 21χρονος είχε ζητήσει από τη 18χρονη να κακοποιήσει σεξουαλικά κάποιο «8χρονο ή 9χρονο παιδί» καθώς και ένα 15χρονο και να του στείλει υλικό για να το αποδείξει.

Η Denali ομολόγησε πως τον άκουσε και λίγο μετά οι Αρχές βρήκαν βίντεο όπου κακοποιούσε 15χρονο.

Σχεδίαζαν τη δολοφονία για μέρες

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες είχαν ξεκινήσει να συζητούν για «ένα σχέδιο να βιάσουν και να δολοφονήσουν κάποιον στην Αλάσκα» αρκετές εβδομάδες πριν τη δολοφονία της 19χρονης.

Στα έγγραφα των Αρχών οι δύο κοπέλες χαρακτηρίζονται ως «κολλητές».

Η Hoffman εντοπίστηκε στις 4 Ιουνίου σε ένα μονοπάτι πεζοπορίας με ταινία στο στόμα της και μία σφαίρα στο πίσω μέρος του κρανίου της.

190618002846 cynthia hoffman exlarge 169


Πηγή: CNNi

Η 18χρονη φερόμενη ως δολοφόνος είχε τέσσερις συνεργούς -τον 16χρονο Kayden McIntosh τον 19χρονο Caleb Leyland και δύο ακόμη ανηλίκους- και ως αντάλλαγμα «όλοι τους θα λάμβαναν ένα σημαντικό ποσό χρημάτων».

Το θύμα είχε μαθησιακές δυσκολίες

Το θύμα ακολούθησε τη «φίλη» της και τον McIntosh σε ένα φορτηγάκι, όταν της είπαν πως θα πάνε όλοι μαζί για πεζοπορία. Όταν έφτασαν στο σημείο, έδεσαν τα χέρια, τα πόδια, το κεφάλι και το στόμα της 19χρονης με ταινία.

Τότε ο McIntosh πυροβόλησε τη Hoffman στο πίσω μέρος του κεφαλιού της με το όπλο της Brehmer.

Ο πατέρας της νεκρής κοπέλας, Timothy Hoffman, αποκάλυψε πως η κόρη του είχε μαθησιακές δυσκολίες και ότι ήταν «ένας άγγελος και το κοριτσάκι του μπαμπά».

Και στους έξι κατηγορούμενους απαγγέλθηκαν την Παρασκευή κατηγορίες για δολοφονία πρώτου βαθμού και για συνωμοσία για τη διάπραξη δολοφονίας. Ο McIntosh θα δικαστεί ως ενήλικας.

Alaska teen accused of killing friend for $9 million also faces federal child porn charges
By Chris Boyette, Christina Maxouris and Steve Almasy, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ