Συναντήσεις Τραμπ με Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ στην G20
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επανέλαβε χθες, Τετάρτη, ότι θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ιαπωνία.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Τραμπ είπε ότι θα κάνει συναντήσεις με τον Πούτιν και τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.
«Θέλω να τα πάμε καλά με τη Ρωσία, και νομίζω ότι θα το κάνουμε. Θέλω να τα πάμε καλά με την Κίνα, και νομίζω ότι θα το κάνουμε. Θα συναντηθώ στην πραγματικότητα με τους δυο τους (σ.σ. τους προέδρους των δύο χωρών) την επόμενη εβδομάδα στην Ιαπωνία στην G20», δήλωσε ο Τραμπ.
Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε χθες πιθανή μια «σύντομη συνομιλία» των Πούτιν και Τραμπ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των είκοσι πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά και αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου στην Οσάκα, πάντως όχι μια «επίσημη συνάντηση».
«Δεν έχουμε καμία πληροφορία για μια επίσημη συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Τραμπ στην Οζάκα», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προ ημερών προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει διατυπώσει καμία πρόταση, ούτε έχει πάρει κάποια πρωτοβουλία για το θέμα αυτό.
Τραμπ και Πούτιν είχαν συναντηθεί τον Ιούλιο του 2018 στο Ελσίνκι. Τότε, ο Αμερικανός πρόεδρος, με την υπόσχεση που έδωσε να βελτιώσει τις σχέσεις των δύο χωρών, σόκαρε την πολιτική σκηνή στην Ουάσινγκτον, καθώς ο τόνος που υιοθέτησε θεωρήθηκε υπερβολικά υποχωρητικός απέναντι στη Ρωσία.
Χάρης Δούκας από συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Δεν πρέπει συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ μετά τις εκλογές
15:18
Γεραπετρίτης από Βεγγάζη: Ιστορική μέρα για τις σχέσεις Ελλάδας και Λιβύης
15:09
Κρήτη: Στην δικαιοσύνη οι δύο Σουδανοί διακινητές μεταναστών μετά την τραγωδία με 22 νεκρούς (vid)
14:58
Γιώργος Παπανδρέου από συνέδριο : Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει για να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί η χώρα
14:48