Ινδονησία: Βίντεο από τη στιγμή που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος
Βίντεο από τη στιγμή της ισχυρής δόνησης που έπληξε την Ινδονησία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Ο σεισμός μεγέθους 7,3 Ρίχτερ, έπληξε σήμερα μια απομακρυσμένη περιοχή του αρχιπελάγους της χώρας, τα νησιά Τανιμπάρ, στη θάλασσα Μπάντα, ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).
Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 220 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το USGS, το οποίο νωρίτερα είχε αναφέρει πως το μέγεθός της ήταν 7,2 βαθμοί, ενώ το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) εκτίμησε αρχικά ότι το μέγεθος της δόνησης αυτής ήταν 7,1 βαθμοί και κατόπιν 7,3.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για σεισμικά παλιρροϊκά κύματα, ή τσουνάμι, ούτε αναφέρονται θύματα.
Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό (PTWC), το οποίο εδρεύει στη Χαβάη, τόνισε σε έκτακτο δελτίο του ότι δεν αναμένει να εκδηλωθούν καταστροφικά τσουνάμι εξαιτίας της ισχυρής σεισμικής δόνησης.
Η υπηρεσία γεωφυσικής της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι δεν εκδόθηκε σήμα για τσουνάμι.
SPONSORED
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (08 Ιουνίου)
06:30
Πρόγραμμα «e-Astypalea»: Ποια η προθεσμία - Πώς να υποβάλλετε αίτηση
06:00
Στις 15 Ιουνίου οι αιτήσεις για το νέο «Ανακαινίζω» - Ποια τα κριτήρια
05:00
Ποιο το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων - Ποια τα εξεταστικά κέντρα
04:00