ΚΟΣΜΟΣ

Έτσι έπιασαν οι μεξικάνικες αρχές τον Ελ Τσάπο

Έτσι έπιασαν οι μεξικάνικες αρχές τον Ελ Τσάπο
REUTERS/Edgard Garrido

Μυθιστορηματικές ήταν οι συνθήκες της σύλληψης του πιο διάσημου βαρώνου ναρκωτικών του κόσμου,  του Χοακίν Γκουσμάν ή Ελ Τσάπο στο Μεξικό. 

Ο Γκουσμάν φαίνεται πως είχε κατασκευάσει στο κρυσφήγετο του μια κρυφή πόρτα πίσω από έναν καθρέφτη που οδηγούσε σε ένα δαιδαλώδες τούνελ που κατέληγε στους υπονόμους της πόλης.

Πριν συλληφθεί ο Γκουζμάν, πέρασε ώρες κάτω από τη γη ενώ οι άντρες που δούλευαν για λογαριασμό του προσπαθούσαν να απωθήσουν τους πεζοναύτες στη στέγη του σπιτιού που κρύβονταν ο Γκουσμάν, ενώ εκείνος απομακρυνόταν μέσω του τούνελ.

Όταν άρχισε να βρέχει ο Γκουσμάν βγήκε από τον υπόνομο περίπου ενάμιση χιλιόμετρο μακριά και έκλεψε ένα αυτοκίνητο απειλώντας τον οδηγό του με όπλο. Αυτό επέτρεψε στον Ελ Τσάπο να έχει πλεονέκτημα μιάμισης ώρας στο ανθρωποκυνηγητό που ακολούθησε.

Όμως οι πεζοναύτες κατάφεραν να τον εντοπίσουν και τον συνέλαβαν. Σύμφωνα με μεξικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο η τελευταία ατάκα του Γκουσμάν πριν συλληφθεί ήταν «οι διακοπές μου τελείωσαν».

Οι αρχές του Μεξικού αναζητούσαν τον Γκουσμάν από τον περασμένο Ιούλιο όταν και δραπέτευσε από φυλακές υψιστη ασφαλείας του Μεξικού, πάλι μέσω τούνελ.

Διαβάστε ακόμα:

Στα χέρια των Μεξικανών ο ηγέτης καρτέλ ναρκωτικών Ελ Τσάπο

Ποια είναι η Kέιτ Ντελ Καστίγιο που οδήγησε τον Σον Πεν στον Ελ Τσάπο;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ