ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Στους 15 οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ κοντά στη Δαμασκό

Συρία: Στους 15 οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ κοντά στη Δαμασκό
SANA via AP

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν χθες, Κυριακή, στη Συρία. Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, έχασαν τη ζωή τους έξι άμαχοι και εννέα φιλοκυβερνητικοί μαχητές.

Οι μαχητές σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν κοντά στη Δαμασκό και στην επαρχία Χομς (κεντρική Συρία), σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

«Δεν γνωρίζουμε αν οι άμαχοι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα, από θραύσματα πυραύλων που έπεσαν στη ζώνη ή από την τεράστια πίεση που προκλήθηκε από τις εκρήξεις», ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.

Σύμφωνα μ' αυτή τη ΜΚΟ, που διαθέτει ένα δίκτυο πηγών σ' όλη την εμπόλεμη χώρα, επλήγησαν πολλές ιρανικές θέσεις κοντά στη Δαμασκό και στοχοθετήθηκαν επίσης ένα κέντρο έρευνας και ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στα δυτικά της Χομς όπου είναι ανεπτυγμένοι μαχητές της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και Ιρανοί.

Ο ένας από τους φιλοκαθεστωτικούς μαχητές που σκοτώθηκαν ήταν Σύρος ενώ οι άλλοι άλλων εθνικοτήτων, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA είχε μεταδώσει στη διάρκεια της νύκτας πως τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίσθηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό κοντά στη Δαμασκό.

Το συριακό πρακτορείο διευκρίνισε πως ένα τρίχρονο παιδί είναι μεταξύ των αμάχων που σκοτώθηκαν και έκανε λόγο για ισραηλινά πλήγματα κοντά στη Δαμασκό και τη Χομς.

«Οι αντιαεροπορικές άμυνές μας αντιμετώπισαν εχθρικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από ισραηλινά αεροπλάνα», μετέδωσε το πρακτορείο επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ